Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul lui Ion Raţiu: Emil Constantinescu e un NIMENI

constantinescu_emil

Nicolae Rațiu, unul dintre cei doi fii ai lui Ion Rațiu, a primit recent titlul de Membru al Ordinului Imperiului Britanic, conferit de Regina Elisabeta a II-a. Venit alături de tatăl său în 1990 în România, Nicolae Rațiu a avut misiunea de a fonda ziarul Cotidianul, ziar ce avea să fie vândut ulterior lui Sorin Ovidiu Vîntu și închis în versiunea sa de print de Cornel Nistorescu în 2009.

La un sfert de secol de la prima sa venire în România, Nicolae Rațiu îl desființează pur și simplu pe Emil Constantinescu și are cuvinte de laudă pentru noul președinte Klaus Iohannis, într-un interviu pentru platforma Voxpublica.

"Nu am niciun pic de respect pentru el (pentru Emil Constantinescu - n.r.). Nu a realizat nimic în cei patru ani de mandat, a fost o dezamăgire uriașă, avea tot soiul de complexe în cap, sentimente de inferioritate. E un NIMENI. Și continuă să fie un NIMENI", declară Nicolae Raţiu.

Despre Klaus Iohannis, Nicolae Raţiu afirmă că se apropie de genul de politician reprezentat de Ion Raţiu, mai ales că sunt amândoi transilvăneni.

"Ceea ce se mi pare similar este că amândoi au o țintă în minte, știu ce vor să facă și rămân la asta, nu sunt abătuți la dreapta sau stânga de la acest drum, sunt pregătiți să asculte alți oameni, să primească sfaturi, au coloană vertebrală și un cod moral. Iohannis îmi pare un om cu un set de convingeri corecte: respect pentru oameni, litera legii. Și cred că a dovedit asta la Sibiu. Îmi amintesc că am fost în Sibiu în 2007, a fost ales acolo cu un procent uriaș. Îmi amintesc că la sfârșitul evenimentului a fost un foc de artificii uriaș, iar Iohannis stătea lângă mașina sa și se uita la spectacol ca un om obișnuit, fără bodyguarzi. Apoi au fost și dezbaterile electorale între cei doi candidați – eram în România atunci – Victor Ponta nu se oprește niciodată din vorbit, jumătate din ceea ce spune este non-sens, dar Iohannis a fost foarte serios, în special la a doua dezbatere, nu a răspuns la întrebări la care nu se pricepea. Atât de mulți politicieni români – și asta era și diferența între tatăl meu și alți politicieni din epoca sa – pot vorbi ore în șir și la final te întrebi ce am auzit? Unul din cei mai răi aici era Petre Roman, totuși un politician tânăr", a mai declarat fiul lui Ion Raţiu, în interviul acordat Voxpublica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.