Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul lui Osama bin Laden, cerere de ultimă oră: PERICOLUL care pândește un mare stat arab

bin laden

Fiul lui Osama bin Laden, fondatorul reţelei jihadiste Al-Qaida, i-a îndemnat pe saudiţi să "răstoarne" regimul din Arabia Saudită şi să "elibereze" ţara de sub influenţa SUA, potrivit unui mesaj audio difuzat miercuri de SITE, centrul american pentru supravegherea site-urilor jihadiste, informează AFP.

Hamza bin Laden i-a incitat pe tinerii saudiţi şi pe cei "capabili să lupte" să se ralieze grupării Al-Qaida în peninsula arabă (Aqpa), cu baza în Yemenul vecin, pentru a "câştiga experienţa necesară" în luptă, potrivit acestui mesaj nedatat reprodus de SITE.

Citește și: Australia și-a schimbat poziția și nu mai poate fi găsită cu GPS-ul: Ce au descoperit oamenii de știință

În vârstă de 23 de ani, Hamza bin Laden este unul dintre fiii lui Osama bin Laden, fostul lider al Al-Qaida ucis în mai 2011 de un comando american în Pakistan şi înlocuit ulterior în fruntea reţelei extremiste Al-Qaida de Ayman al-Zawahiri.

Osama bin Laden, creierul atentatelor din 11 septembrie 2001 din SUA, soldate cu aproape 3.000 de morţi, a fost decăzut din cetăţenia saudită în 1994, după ce şi-a manifestat sprijinul pentru grupările islamiste şi pentru decretele sale religioase împotriva puterii de la Riad şi a americanilor.

Citește și: NEBUNIA lui Salam: Și-a scos dansatoarele, aproape goale, în stradă / VIDEO

Hamza era fiul preferat al fostului lider al Al-Qaida şi care vroia să-l facă succesorul său în fruntea grupării jihadiste, potrivit unor documente declasificate obţinute în timpul raidului unui comando american în Pakistan, în 2011. Hamza i-a scris tatălui său pentru a-l asigura de dorinţa sa de a se ralia jihadului.

La 5 ani după moartea lui Osama bin Laden, experţi au estimat că părerea lui Hamza bin Laden este mai aşteptată decât cea a lui Ayman al-Zawahiri în cadrul organizaţiei.

SUA consideră Aqpa ca fiind ramura cea mai periculoasă a Al-Qaida şi efectuează în mod regulat lovituri aeriene, adesea cu drone, împotriva liderilor acesteia şi combatanţilor săi în Yemen, conform agerpres.ro.

Citește și: A apărut pistolul-iPhone: Cum se camuflează arma într-o carcasă / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.