Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul lui Osama Bin Laden, despre cadavrul tatălui său: 'Se spune că l-au aruncat în mare, dar eu nu cred asta'

ladbible.com
osama bin laden fiul

Fiul lui Osama Bin Laden nu crede în versiunea oficială potrivit căreia SUA ar fi aruncat trupul tatălui său în mare după ce l-a ucis în urma unui raid asupra complexului său, anunță ladbible.com. Celebrul terorist a fost ucis în Pakistan într-o operațiune americană condusă de echipa SEAL 6 pe 2 mai 2011, la aproape un deceniu de la atacurile de la 11 septembrie 2001, care l-au transformat în cel mai căutat om din lume.

Versiunea oficială a relatărilor este că, după ce l-au ucis pe Bin Laden, forțele americane i-au recuperat cadavrul și l-au transportat pe portavionul USS Carl Vinson. Cadavrul a fost îngropat pe mare, fiind îndeplinite ritualuri religioase musulmane, iar cadavrul a fost împovărat cu greutăți pentru a se scufunda și a nu mai putea fi recuperat.

Înmormântarea pe mare a împiedicat ca mormântul lui Bin Laden să devină un sanctuar pentru teroriști, în timp ce oficialii au afirmat că nicio țară nu a fost dispusă să accepte rămășițele teroristului.

Aceste afirmații au fost contestate de fiul său, Omar Bin Laden, care a trăit ani de zile alături de tatăl său în munții din Afganistan și care ar fi trebuit să fie succesorul său în al-Qaeda înainte de a abandona această viață.

Vorbind pentru The Sun, Omar a declarat că nu și-a plâns tatăl, dar că are îndoieli cu privire la versiunea oficială a evenimentelor și că ar fi dorit să aibă parte de o înmormântare. El a spus: "Ar fi fost mult mai bine să-mi îngrop tatăl și să știu unde se află trupul său. Dar nu ne-au dat această șansă. Nu știu ce i-au făcut. Se spune că l-au aruncat în mare, dar eu nu cred asta.Cred că i-au dus trupul în America, ca să-l vadă lumea"."

El a povestit, de asemenea, că în copilărie a fost învățat să tragă cu un AK-47 și că animalele sale de companie au fost folosite ca subiecți de testare pentru armele chimice folosite în atacurile teroriste. Omar și-a abandonat tatăl cu câteva luni înainte de atacurile teroriste de la 11 septembrie, spunând că "s-a săturat de acea lume" și nu a mai vorbit niciodată cu el.

La scurt timp după moartea tatălui său, Omar a dat o declarație pentru New York Times în care a întrebat "de ce un om neînarmat nu a fost arestat și judecat în fața unei instanțe de judecată, astfel încât adevărul să fie dezvăluit oamenilor din lume".

Omar locuiește  în Franța împreună cu soția sa Zaina, cunoscută anterior sub numele de Jane Felix-Browne, consilier parohial din Cheshire. În prezent, el încearcă să solicite intrarea în Marea Britanie, după ce a fost refuzat la sosirea în Portsmouth.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.