Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul lui Pablo Picasso a murit la 76 de ani!

basilica.ro
lumanare mana credinta maini

Fiul lui Pablo Picasso a murit la 76 de ani!

Claude Ruiz Picasso, fiul pictorului spaniol Pablo Picasso, a murit, a anunţat joi avocatul său, Jean-Jacques Neuer, într-o declaraţie pentru AFP. El „a murit în Elveţia, la vârsta de 76 de ani”, a adăugat el, fără a preciza cauza decesului, imformează News.ro.

Cine a fost Claude Ruiz Picasso

Claude Ruiz Picasso a fost administrator al patrimoniului Picasso, care gestionează drepturile legate de artist şi de opera sa, din 1989 până în 2023. În iulie anul trecut, el a decis să se retragă şi să lase locul surorii sale Paloma, care a fost numită administrator.

A murit la câteva luni de la moartea mamei sale, artista Françoise Gilot, care s-a stins din viaţă în iunie, la 101 ani, şi în timpul comemorării a 50 de ani de la moartea tatălui său, a cărui operă face obiectul a numeroase expoziţii muzeale din întreaga lume în acest moment.

Pablo Picasso a avut patru copii: Paul, fiul său cel mare, născut din relaţia cu Olga Khokhlova şi care a murit în 1975; Maya, fiica Mariei-Thérèse Walter, care a murit în 2022; Claude şi Paloma, născuţi din relaţia cu Françoise Gilot.

A locuit o perioadă la New York

Claude Picasso s-a născut în 1947. A studiat în Anglia şi Franţa, iar între 1967 şi 1974 a locuit la New York. A fost pentru scurt timp asistent al celebrului fotograf Richard Avedon; a devenit el însuşi fotojurnalist.

Proprietatea Picasso deţine monopolul asupra drepturilor de autor şi de reproducere a operelor lui Picasso, precum şi drepturile de personalitate, drepturile morale şi drepturile de marcă. Emite certificate de autentificare şi luptă împotriva falsurilor, luând în mod regulat măsuri legale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.