Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul lui Ratko Mladic anunţă că tatăl său va face apel la condamnarea la închisoare pe viaţă

CNN
Ratko Mladic

Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, Ratko Mladic, condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru genocid în masacrul din 1995 de la Srebrenica, când au fost ucişi 8.000 de băieţi şi bărbaţi musulmani, şi crime împotriva umanităţii, va face apel la sentinţa Tribunalului Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPIY), a anunţat fiul său Darko Mladic, care a calificat procesul drept o 'propagandă de război', relatează AFP.

'Această sentinţă este nedreaptă şi contrară faptelor, şi vom lupta în apel pentru a dovedi că acest proces este fals', a declarat Darko Mladic în cadrul unei conferinţe de presă, la scurt timp după pronunţarea verdictului în care tatăl său a fost recunoscut vinovat pentru genocid, crime de război şi crime împotriva umanităţii în conflictele din Balcani.

În vârstă de 74 de ani, Ratko Mladic a fost găsit vinovat şi pentru crime de război, în special pentru rolul său în asediul asupra oraşului Sarajevo, în timpul războiului din 1992-1995 din Bosnia, soldat cu peste 100.000 de morţi şi 2,2 milioane de persoane strămutate, conform Agerpres.

El a fost achitat de acuzaţiile de genocid în alte zone. Decizia privind genocidul de la Srebrenica a fost a treia împotriva unor ofiţeri bosniaci sârbi, alţi doi fiind condamnaţi pentru ajutor şi complicitate. În contextul în care TPIY îşi va încheia activitatea în decembrie, la 24 de ani de când a fost creat de ONU, apelul lui Mladic la condamnare va fi gestionat de aşa-numitul Mecanism pentru Tribunalele Penale Internaţionale (MICT).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.