Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul preferat al celui mai cunoscut terorist e pe lista neagră a Washingtonului

Hamza Bin Laden

Statele Unite ale Americii l-au înscris joi pe lista neagră a 'teroriştilor internaţionali' pe fiul preferat al şefului defunct Al-Qaida Osama Bin Laden, Hamza Bin Laden, o decizie care declanşează automat sancţiuni juridice şi financiare împotriva celui vizat, relatează AFP.

Desemnarea de către Departamentul de Stat al lui Hamza Bin Laden ca "terorist internaţional" se bazează pe faptul că Al-Qaida a anunţat în august 2015 că tânărul face acum parte din gruparea jihadistă şi după ce el însuşi a ameninţat Statele Unite şi resortisanţii lor într-un mesaj audio difuzat în iulie, potrivit unui comunicat al diplomaţiei americane, scrie agerpres.ro.

Citește și: Kim Kardashian a revenit: Ce a publicat după luni bune de absență / VIDEO

Procedura administrativă americană în materie impune "sancţiuni" financiare şi juridice asupra resortisanţilor străini "despre care s-a stabilit că au comis acte de terorism sau că reprezintă un risc grav pentru a le comite", potrivit Departamentului de Stat.

Prin urmare, toate eventualele averi, bunuri şi conturi deţinute de Hamza Bin Laden în Statele Unite sunt îngheţate şi niciun american nu are dreptul să facă cu el afaceri.

Citește și: Janet Jackson a născut, deși are 50 de ani: Ce nume ciudat i-a pus copilului

Potrivit diplomaţiei americane, fiul lui Osama Bin Laden a chemat în 2015 la atacuri împotriva "intereselor americane, franceze şi israeliene la Washington, Paris şi Tel Aviv" şi a cerut în 2016 "triburilor din Arabia Saudită să se unească cu Al-Qaida în Yemen pentru a purta război contra regatului saudit".

Nerăbdător să devină jihadist, Hamza Bin Laden i-a scris tatălui său, înainte ca acesta să fi fost ucis de un comando american în mai 2011 în Pakistan, pentru a-l asigura că vrea să se alăture luptei, potrivit unor documente ale CIA declasificate şi care au fost consultate de France Presse în mai 2015.

Citește și: Una dintre cele mai valoroase și îndrăgite handbaliste s-a retras de la națională

Hamza, care are acum în jur de douăzeci de ani, a fost fiul preferat al lui Osama Bin Laden, care a vrut să-l facă moştenitorul său în fruntea Al-Qaida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.