Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul preşedintelui turkmen a confirmat că va candida la alegerile prezidenţiale din martie

turkmenportal.com
Serdar Berdîmuhamedov

Serdar Berdîmuhamedov, fiul preşedintelui turkmen Gurbangulî Berdîmuhamedov, a confirmat că va candida la alegerile prezidenţiale stabilite pentru 12 martie, pentru a-l înlocui pe tatăl său, a anunţat luni site-ul de ştiri turkmen Salamnews, citat de Reuters.

Preşedintele Berdîmuhamedov, în vârstă de 64 de ani, a anunţat în weekend că a convocat alegeri anticipate. El a spus că nu va căuta să obţină un alt mandat după 15 ani la cârma ţării şi că vrea să permită generaţiei mai tinere să preia puterea, potrivit Agerpres.ro.

Fiul său în vârstă de 40 de ani, în prezent vicepremier, este de aşteptat să-i succeadă tatălui ca preşedinte al acestei ţări bogate în resurse de gaze din Asia Centrală.

Serdar Berdîmuhamedov a fost nominalizat de Partidul Democrat, aflat la putere în Turkmenistan, a relatat Salamnews.

Tatăl său, al cărui mandat actual ar trebui să expire în 2024, este şi prim-ministru al fostei republici sovietice şi preşedinte al camerei superioare a parlamentului. El a indicat că intenţionează să păstreze funcţia de preşedinte al camerei superioare.

Preşedintele - numit în mod obişnuit Arkadag sau Protector de către mass-media locală - şi-a exprimat clar planurile de a-i transmite puterea fiului său, promovându-l rapid în diferite funcţii, printre care membru al parlamentului, ministru şi guvernator provincial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.