Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul unui fost ministru bulgar va fi judecat în România pentru fraudă cu fonduri europene

romaniatv.net
CAB - Curtea de Apel Bucuresti

În România începe un proces de fraudă cu fonduri europene în valore de 45 de milioane de euro împotriva cetățeanului bulgar Ivan Tanev, care este fiul ministrului Agriculturii, Gheorghi Tanev, relatează BTA. Celălalt inculpat din dosar este Sorin Adrian Găzdac, care este ginerele fostului senator român Cezar Măgureanu. Dosarul este judecat la Curtea de Apel București, iar cazul este din 2019, relatează Dvennik citat de Rador Radio România.

BTA amintește că procesul vizează implementarea Planului anual de distribuire a alimentelor pentru persoanele defavorizate, finanțat din fonduri europene. Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură din România a încheiat două contracte cu o firmă bulgărească pentru achiziționarea de făină albă de grâu și ulei de floarea soarelui. Contractele au fost încheiate în urma procedurilor de atribuire prin licitații deschise cu depunerea ofertelor online.

Compania bulgară se obligă să livreze 36.250 de tone de făină albă de grâu, ambalată în pachete de 1 kg, și peste 17 milioane de litri de ulei de floarea soarelui, îmbuteliat în sticle de 1 litru, iar în schimb livrează doar 30% din cantitățile convenite.

Suma de aproape 19 milioane de euro, pe care firma o primește în avans în baza celor două contracte, a ajuns în conturile unor companii offshore din Cipru, potrivit presei românești.

„Din probele prezentate în dosar reiese că cetățenii bulgari inculpați Ivan Gheorghiev Tanev și Mila Ivo Gheorghieva au coordonat efectiv firma Viem Corporation Food, în care manager a fost de drept un bărbat cu un statut social modest pe nume Miloradov. Aceasta nu știa de participarea firmei la faptele penale cercetate în cauză. Societatea a fost creată pe numele acestei persoane fizice, pentru ca în cazul unor probleme în societate să nu fie trași la răspundere șefii reali”, scrie Mediafax, citată de BTA.

Tatăl bulgarului pus sub acuzare a fost ministru bulgar al agriculturii în guvernul lui Liuben Berov, în anii 90. El a fost acuzat că a deturnat 7 milioane de dolari, bani obținuți din vânzarea de porumb american către fabrici de furaje. A fost achitat în 2004.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.