Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fiul unui fost președinte de stat a fost ARESTAT

Un fiu al fostului preşedinte islamist al Egiptului, Mohamed Morsi, a fost arestat joi de autorităţile din această ţară, au anunţat un oficial şi avocatul fostului lider egiptean, destituit în 2013, informează AFP.

Osama Morsi 'a fost arestat la domiciliul său', a declarat, pentru AFP, Abdel Moneim Abdel Maksoud, avocatul fostului preşedinte, care îl reprezintă de asemenea pe fiul acestuia, scrie agerpres.ro.

Citește și: El e bărbatul care a DEZVIRGINAT-O pe Simona Halep: I-a fost ANTRENOR / FOTO

Forţele de securitate l-au arestat la domiciliul său din Zagazig, la 65 de km nord-est de Cairo, unde au fost confiscate laptopuri, un telefon mobil şi bani, potrivit avocatului său.

Fiul lui Morsi, el însuşi avocat, a fost pus sub urmărire în cadrul procesului asupra unei manifestaţii a Fraţilor Musulmani la Cairo, în august 2013, manifestaţie ai cărei participanţi au fost disipaţi în mod brutal, înregistrându-de sute de morţi. De asemenea, în jur de zece poliţişti au fost ucişi de manifestanţi în timpul dispersării lor.

Citește și: Căsătorită, de 42 de ani, s-a culcat cu un puști de 15 ani, de mai multe ori: A fost trimisă la PUȘCĂRIE / FOTO

După destituirea lui Morsi, în iulie 2013, au urmat represalii la adresa susţinătorilor săi, care s-au soldat cu uciderea a sute de manifestanţi pro-Morsi şi cu arestarea altor câteva mii.

Mai multe procese au fost intentate împotriva fostului preşedinte islamist.

Citește și: SINGURUL loc din LUME unde viața va continua în cazul unui ATAC NUCLEAR se află în România: Accesul e INTERZIS / VIDEO

Osama Morsi ar urma să compară sâmbătă, la următoarea şedinţă a procesului privind manifestaţia din august 2013, proces care a început la sfârşitul lui 2015.

Condamnări cu moartea au fost pronunţate împotriva Fraţilor Musulmani, însă ulterior justiţia a anulat mai multe dintre aceste sentinţe, dintre care una chiar pentru Mohamed Morsi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.