Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Flacăra olimpică pentru JO 2024 îşi va începe periplul prin Franţa la Marsilia

www.prototech.no
Flacara olimpica

Ştafeta flăcării olimpice în Franţa, înaintea Jocurilor de vară de la Paris, va debuta în primăvara anului 2024 la Marsilia, prima etapă a călătoriei sale de-a lungul ţării, au anunţat vineri organizatorii, citaţi de AFP.

"A fost o alegere destul de firească şi evidentă", a declarat Tony Estanguet, preşedintele Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Acesta a subliniat că Marsilia este un oraş "pasionat de sport, cald, popular şi multicultural", evocând de asemenea legătura acestui oraş cu Grecia, colonia Massalia fiind fondată de greci în jurul anului 600 înainte de Hristos.

Traseul complet al torţei olimpice până la Paris, după sosirea la Marsilia, urmează să fie anunţat la sfârşitul lunii mai, cu puţin mai mult de un an înaintea Jocurilor, a precizat Estanguet, informează Agerpres.

Flacăra va ajunge în primăvara anului 2024 la Marsilia, la bordul vasului Belem, unul dintre dintre cele mai vechi veliere cu trei catarge din Europa care navighează încă, după o traversare de zece zile din Grecia, unde, la fel ca la orice ediţie a Jocurilor, va fi aprinsă anterior în cadrul unei ceremonii la situl antic de la Olympia.

"După ce va fi întâmpinată pe coasta franceză de o armadă de bărci, Belem va acosta, dând startul unei mari sărbători populare pe cheiurile oraşului", au precizat organizatorii într-un comunicat.

"În sport, pentru a reuşi, spunem adesea că trebuie să începi bine, de aceea este important pentru noi să fie o mare sărbătoare populară", a adăugat Tony Estanguet.

"Marsilia a fost fondată de grecii veniţi din Pochea, în urmă cu 2.600 de ani: cerând să întâmpinăm flacăra pe ţărmurile noastre, am vrut să ne reconectăm cu această mare istorie de împărţire, fraternitate, diversitate şi solidaritate", a salutat primarul din Marsilia, Benoit Payan, citat în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.