Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FLAGRANT DNA: Vicepreşedinte de consiliu judeţean, mită de 20.000 de lei/ UPDATE

DNA

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au reuşit să-l prindă în flagrant în timp ce lua 20.000 de lei mită pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Gheorghioni.

Conform pressalert.ro, operațiunea de astăzi este finalul unei ample acțiuni a anchetatorilor anticorupție, care au monitorizat modul în care se atribuiau contractele publice la  consiliul județean. Ghiorghioni a primit în repetate rânduri șpagă pentru a asigura atribuirea lucrărilor de întreținere de drumuri și de deszăpeziri către cei care aveau grijă să-i dea 10% din valoarea contractului.

În timp ce anchetatorii îi percheziționează biroul, Ionesie Gheorghioni a ieșit și a declarat: „Nu am cerut nimic de la nimeni. Dacă e, să vină să spună. Cred că e o înscenare. Erau niște bani în revistă.” Cosmin Bolosin, avocatul vicepreședintelui CJ, a confirmat flagrantul, afirmând că în momentul de față clientul său este cercetat pentru două infracțiuni de trafic de influență. În paralel cu percheziția de la Consiliul Județean Caraș-Severin, anchetatorii au descins la locuința de serviciu a lui Gheorghioni din Reșița, la locuința acestuia din Bucova și la cea din Oțelu Roșu.

De această anchetă este vizat și Cosmin Gheorghioni, nepotul vicepreședintelui CJ, care era folosit ca „săgeată” pentru a ridica bani. Gheorghioni a primit în repetate rânduri bani pentru atribuirea de contracte, suma adunată fiind de aproximativ 200.000 de lei.

UPDATE - OFICIAL DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada ianuarie 2013 – martie 2015.

În cursul zilei de 12 mai 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul Reșița și alte localități din județul Caraș Severin, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.