Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FLAGRANT organizat de DNA: Funcţionar public, prins în timp ce primea 5000 de euro mită

mita

Un consilier de la Oficiul Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Caraş-Severin a fost reţinut de DNA pentru luare de mită, după ce i-ar fi cerut 5.000 de euro unui agricultor, adică jumătate din ultima tranşă de bani pe care acesta din urmă trebuia să-i primească într-un proiect cu fonduri europene. Consilierul a fost prins în flagrant când primea 15.000 de lei de la agricultor pentru a-i deconta acea ultimă tranşă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 25 noiembrie, a inculpatului Martin Ianăş Niagu, consilier în cadrul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale Caraş-Severin (instituţie care gestionează finanţările europene din agricultură în plan judeţean), pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în perioada septembrie - 24 noiembrie 2020, în contextul unui control pe teren, Niagu i-ar fi cerut unui agricultor (martor în cauză) 5.000 de euro, reprezentând jumătate din banii pe care agricultorul trebuia să îi primească drept ultimă tranşă de plată în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene prin măsura "Tânărul Fermier”.

"În schimbul banilor, funcţionarul din instituţia care gestionează fonduri europene s-ar fi angajat să deconteze ultima tranşă de 10.000 de euro, iar în plus, a lăsat să se înţeleagă că, în caz de refuz, va face demersuri ca instituţia să considere că proiectul nu a fost implementat, ceea ce ar fi obligat agricultorul să restituie toţi banii pe care îi primise anterior în cadrul proiectului", spun procurorii DNA.

Ulterior, Niagu şi-ar fi diminuat pretenţiile la o treime din ultima tranşă, respectiv 3.350 de euro.

Marţi, Niagu a primit suma de 15.000 de lei de la agricultor pentru a-i deconta ultima tranşă aferentă proiectului finanţat din fonduri europene, el fiind prins în flagrant de procurori.

Inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La flagrant au participat şi ofiţeri de poliţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.