Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FLAGRANTUL din Cazul Sorina Pintea se complică - NU a fost contract pe coronavirus, PLICUL nu a fost plic și cu DENUNȚĂTORUL e mai complicat

pixabay.com
diverse, umbra, timp

STIRIPESURSE.RO a lansat o bombă de presă vineri seara. Informațiile pe scurt erau dezarmante și nu lăsau loc de întors - fostul ministru Sorina Pintea a fost prins în flagrant de procurorii DNA de la București în timp ce lua o șpagă de 120.000 de EURO pentru contracte de achiziții de materiale medicale care au legătură cu epidemia de coronavirus (taman ieri un român venit din Italia a fost anunțat pozitiv la Baia Mare).

Vezi și: Ion Cristoiu, analiză incendiară: Nicuşor Dan NU rămâne candidatul PNL. Vom avea anticipate dacă PSD nu îl debarcă pe Ciolacu

Ulterior informațiile s-au mai limpezit și Reținerea fostului ministru era de fapt un mandat de aducere, Contractele de care se face vorbire nu erau despre epidemia de coronavirus ci achiziții mai vechi și suma care ar fi fost cerută pentru traficarea influenței sale de manager de spital a scăzut simțitor de la 120.000 de EURO la 120.000 LEI.

Dimineața deja tabloul arăta puțin altfel... susțin pentru STIRIPESURSE.RO surse apropiate anchetei. S-a aflat că acele contracte erau din perioada în care Sorina Pintea era ministru și deci suspendată din conducerea spitalului de urgență din Baia Mare, iar martorul-denunțător e o persoană care știa bine sistemul (cel puțin atât se cunoaște la această oră) și care a fost el însuși vizat de un flagrant reușit joi, dar care ar fi spus că banii ar fi mers mai sus. Ar fi solicitat și primit audiență la director pentru vineri. Practic... ar fi devenit în doar o zi din calitatea de vizat de flagrant la martor-denunțător.

Flagrantul nu ar fi fost chiar un flagrant beton, clasic... în care cel vizat ar fi primit banii, ar fi vorbit despre ei și apoi ar fi fost săltat. Denunțătorul ar fi fost ținut de fostul ministru în antecamera de director al spitalului, iar când în sfârșit a reușit să intre ar fi lăsat o pungă-cadou în birou, cadou care avea aspect de cadou de 1 martie. Nu ar fi existat nici o discuție despre conținutul pungii de cadou.

Este foarte probabil ca procurorii DNA să o rețină pe Sorina Pintea pentru 24 de ore, dar va fi extrem de interesant de văzut ce probe vor aduce în instanță pentru a obține arestarea fostului ministru.

Informațiile de mai sus sunt informații pe surse și până nu vom avea o comunicare oficială a DNA cu motivația clară a acțiunii lucrurile sunt străvezii și acțiunea destul de tulbure.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.