Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florentina Mirică, candidat la șefia DNA, înainte de interviu: Apropierea de Kovesi nu e un argument legal și sper să nu conteze

Inquam
Florentina Mirica

Florentina Mirica, unul dintre cei patru magistrati la sefia DNA, a declarat, joi, inainte de interviul de la Ministerul Justitiei, ca este pregatita si ca are incredere in ministrul Tudorel Toader, precizând ca spera ca nu va conta apropierea sa de fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi.

"Sunt pregatita, sper ca experiența și proiectul managerial să fie de succes pentru aceasta instituție, știu că fenomenul corupției e unul generalizat, de la mica corupție, acea ciocolată dată la ghișeu la acel procent de 10 la sută din valoarea contractelor", a declarat Florentina Mirica.

Întrebată dacă este de părere că va conta apropierea de fosta șefă a DNA, Florentina Mirică a spus: "În mod evident nu e un argument legal și sper să nu conteze".

Referitor la dosarele pe care le-a instrumentat, printre care cel privindu-l pe Gabriel Oprea, Mirică a spus: "Nu-mi pot imagina cum să nu cântărească o astfel de experiență profesională".

"Întotdeauna am avut incredere in ministrul justitiei , este un inceput bun acest interviu", a mai spus magistratul.

"S-a spus ca as fi avut o actiuune disciplinara referitoare la deconspirarea unui martor.E gresit, nu e adevarat. E vorba o disputa juridica transata de CCR si anume ca dreptul la aparare este prioritar fata de protectia informatiilor clasificate", a declarat Mirica.

Florentina Mirica este unul dintre cei patru magistrati care si-au depus candidatura la sefia DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.