Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florentino Perez susține că singura modalitate de a impune controale financiare echipelor de fotbal este înființarea Super Ligii Europei

http://www.fourfourtwo.com
Florentino Perez

Preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, a apărat ideea unei Super Ligi europene de fotbal, afirmând că este singura modalitate de a impune controale financiare mai stricte echipelor, în condiţiile în care cluburile susţinute de state suverane reuşesc să "dribleze" în prezent Fair-play-ul financiar al UEFA, informează Reuters, citat de agerpres.

Douăsprezece mari cluburi europene au anunţat în luna aprilie că doresc să formeze o ligă separată, însă proiectul s-a dezintegrat câteva zile mai târziu, după retragerea celor şase cluburi engleze implicate (Liverpool, Chelsea, Manchester United, Arsenal, Manchester City şi Tottenham) şi apoi a altor trei echipe, Atletico Madrid, AC Milan şi Inter Milano.

Doar FC Barcelona, Real Madrid şi Juventus Torino continuă să susţină în prezent acest plan.

Este un proiect care va implementa, în sfârşit, controale financiare care sunt strict respectate şi împiedică proliferarea situaţiilor inacceptabile în care cluburile primesc sprijin financiar nediscriminatoriu din partea statelor sau altor surse. Această practică nedemnă de Uniunea Europeană falsifică competiţia şi duce fotbalul în ruină financiară", a spus Florentino Perez sâmbătă, în cadrul Adunării generale a clubului Real Madrid.

Acesta a mai afirmat că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, le-a dat informaţii false fanilor fotbalului, pentru a discredita crearea Super Ligii europene.

"Cluburile au fost ameninţate cu sancţiuni care nu sunt în concordanţă cu litera legii, iar preşedinţii de club au fost insulaţi. Cum este posibil ca preşedintele UEFA să-l insulte pe preşedintele lui Juventus, unul dintre cele mai vechi şi mai prestigioase cluburi, cu cuvinte care nu pot fi reproduse aici? Presiunea şi ameninţările exercitate de UEFA au ajuns la o asemenea extremă încât nouă dintre cee 12 cluburi au fost nevoite să anunţe public că se retrag din proiect, indiferent de angajamentele pe care le semnaseră şi nu puteau fi legal încălcate", a adăugat conducătorul spaniol.

Florentino Perez a ţinut totodată "să-i reamintească preşedintelui UEFA cine este Real Madrid". "Santiago Bernabeu (legendarul preşedinte care condus clubul Real Madrid între 1943 şi 1978 - n.red) a primit ameninţări timp de doi ani pentru crearea Cupei Europei. Nu vom ceda", a adăugat conducătorul celui mai titrat club din fotbalul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.