Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florica Cherecheș (PNL): Toate primăriile vor dispune de mai multe fonduri pentru dezvoltare locală

Bihoreanul
Florica Chereches

Deputatul PNL, Florica Cherecheș, salută adoptarea legii prin intermediul căreia s-a modificat modul în care se repartizează impozitul pe venit către administrațiile locale. Această lege va aduce mai multe fonduri pentru investiții în educație, sănătate și infrastructură locală.

Citește și: Alexandru Rafila explică ce efecte secundare ar putea avea vaccinul împotriva Covid-19

”Parlamentul a luat, la propunerea PNL, o decizie extrem de importantă pentru autoritățile locale. Decizia face referire la impozitul pe venit ce se repartizează anual administrațiilor locale și la modul de repartizare a sumelor încasate la nivel local. Legea votată și susținută cu avizele necesare de Guvern, va aduce mai multe fonduri pentru investiții în educație, sănătate și infrastructură locală. Actul normativ stabilește o nouă formulă de repartizare a sumelor încasate în plan local către unităţile administrativ-teritoriale.

Legea este esențială pentru toate autoritățile locale pentru că vor beneficia de suplimente financiare pentru a continua proiectele locale. Potrivit actului normativ, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la bugetul de stat la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, se va aloca lunar o cotă de 15% la bugetul local al judeţului (11,25%- în prezent), o cotă de 65% la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor (41,75%- în prezent), o cotă de 6% în vederea repartizării la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor prin hotărâre a Consiliului judeţean și un procent de 14% pentru un cont distinct deschis pe seama administraţiei judeţene a finanţelor publice. Procentul de 14% este destinat echilibrării bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale și se repartizează astfel: 85% pentru echilibrarea bugetelor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor și 15% pentru echilibrarea bugetelor locale ale judeţelor.

În calitate de deputat PNL și de politician care a susținut mereu proiectele de dezvoltare ale primăriilor, am sprijinit în Parlament această inițiativă legislativă. Legea va spori autonomia financiară locală, iar unitățile administrativ-teritoriale de la nivel județean își vor putea susține mai eficient cheltuielile pentru investiții.”, scrie Florica Cherecheș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.