Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florida anunţă un plan anti-COVID-19 pe bază de tratamente cu anticorpi

www.agerpres.ro
perfuzie, tratament

Guvernatorul statului american Florida, Ron DeSantis, a prezentat joi o iniţiativă pentru a combate răspândirea COVID-19 pe bază de tratamente cu anticorpi monoclonali, precum cel oferit de medicamentul Regeneron, într-un moment în care statul înregistrează cifre maxime de contagieri şi de spitalizări, relatează EFE.

Din Jacksonville guvernatorul a anunţat înfiinţarea în acest oraş din nordul Floridei a unei "unităţi de răspuns rapid", în care vor fi administrate astfel de tratamente menite "să salveze vieţi", a subliniat el, foarte eficiente în fazele iniţiale ale bolii şi la persoanele din categoriile de risc. "Aceste tratamente au fost un succes la testele clinice, având ca rezultat o reducere cu 70 % a spitalizărilor şi a deceselor la pacienţii cu COVID-19", a precizat Ron DeSantis.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat în regim de urgenţă astfel de tratamente, în noiembrie 2020, la o lună după ce au fost utilizate de preşedintele SUA din vremea aceea Donald Trump, care în octombrie 2020 s-a îmbolnăvit de COVID-19, informează Agerpres.

DeSantis a recunoscut că majoritatea covârşitoare a celor spitalizaţi sunt persoane nevaccinate, dar că există cazuri de îmbolnăviri şi la pacienţi vaccinaţi, de unde şi importanţa acestor tratamente, multe dintre ele necunoscute populaţiei şi care sunt recomandate persoanelor de peste 12 ani.

Anunţul guvernatorului DeSantis intervine într-un moment în care Florida a înregistrat cifre record de COVID-19 de la începerea pandemiei: 24.753 noi contagieri zilnice, potrivit bilanţului publicat miercuri de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention - CDC).

De asemenea, cifra spitalizărilor de COVID-19 în Florida a depăşit 15.000 pentru a treia zi consecutiv. Joi au fost internaţi 15.796 de pacienţi, în condiţiile unei ocupări de 85,31 % a paturilor din spitale, în unităţile de terapie intensivă procentul de ocupare fiind de 91,36 %.

În timp ce spitalele înregistrează şi un record de copii internaţi din cauza variantei Delta iar unităţile şcolare dezbat utilizarea obligatorie a măştilor la cursuri, DeSantis a confirmat că Florida a solicitat Agenţiei Federale pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă (FEMA) suplimentarea numărului de ventilatoare mecanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.