Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

OECD și ONU îl contrazic pe omul din Guvern care a spus că 8 milioane de români au plecat din țară

vot diaspora

Cel puţin 8 milioane de români se află în afara graniţelor ţării, a declarat, joi, secretarul de stat în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni, Gheorghe Florin Cârciu, de la PSD.

Numai că adevărul este cu totul altul. Cârciu a oferit niște cifre și a invocat un calcul oficial al Ministerului Afacerilor de Externe, instituție care nu are în atribuțiuni numărarea românilor plecați peste hotare. Dar, chiar și așa, același secretar de stat a invocat cifra de 5,7 milioane de români plecați din țară din surse pe care le citează ca fiind oficiale, iar restul de 2,3 milioane de români a estimat-o ”ochiometric”.

”Astăzi, după ultimele date oficiale pe care le avem, numărăm 5,7 milioane de români în afara graniţelor. Este o cifră oficială pe care am obţinut-o de la Ministerul Afacerilor Externe. Cu siguranţă avem cel puţin 8 milioane.”, a fost declarația care i-a șocat pe demografi.

În plin Recensământ al Populației și Locuințelor, dacă cifrele aruncate în piață de omul instalat la cererea PSD ar fi reale, ar însemna că în România nu au mai rămas decât vreo 11 milioane de persoane, cu rezidenții străini cu toți. Precizăm că populația rezidentă țintă pentru recensământ estimată de INS este de 19.023.542 de persoane. Mai simplu spus, atâția români erau în țară la data de 1 decembrie 2021.

Spusele secretarului de stat sunt contrazise de ultimul raport al OECD, care precizează clar că în jur de 3,6 milioane de persoane din România locuiau în țări OECD. În același timp, ONU raportează că 3,4 milioane de români ar locui în afara țării.

Așadar, cifrele oferite de secretarul de stat Gheorghe Florin Cârciu nu au niciun fundament științific, decât unul bazat pe aprecierea personală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.