Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, analiză INCENDIARĂ: PSD fură din banii de pensie ai generației 'decrețeilor'

Senatorul PNL Florin Cîțu face o analiză economică prin care încearcă să arate că actualele creșteri de pensii și salarii se fac cu bani din viitor, mai precis cu banii pe care ”generația decrețeilor” îi plătesc drept contribuție la Pilonul II de pensie.

Citește și: Gabriela Firea intervine în scandalul din PSD: 'Trebuie să ne întâlnim urgent'

Citește și: Șeful Comisiei SRI, solicitare la miezul nopții: 'Situația nu poate așteapta până la CExN de la Iași'

“Decreteii”, generatie de sacrificiu, furata si de PSD.

IMPORTANT PENTRU TOȚI CITITORII!

PSD plateste pensiile de azi cu bani furati din pensia “decreteilor”.

Este sambata si incerc sa va distrag atentia de la fumigena cu care ne intoxica PSD. De un an de zile fac acelasi lucru. Se fac ca se cearta. Noi ne uitam la ei ca la o lupta intre interlopi. Nu avem favoriti, dar te uiti pentru ca este la TV.

Astazi va propun un alt subiect. E sambata si din ce am vazut eu, PSD nu prea se cearta sambata pentru ca sunt sanse mici sa fie mediatizati.
Va propun sa ne uitam la efectele criminale ale nationalizarii partiale a fondurilor care erau destinate Pilonului 2 de pensii.

Pana la 31 decembrie 2017, statul transfera pana la 6% din venit catre Pilonul 2. Pilonul 2 este administrat de firme private iar pana acum a avut randamente cu o medie de 10% pe an.

Din 2018, statul transfera doar 3.7% din venit catre Pilonul 2. Parca ii aud pe Dragnea-Tudose-Valcov-Olguta. Asa, si? Probleme boss?

Da. Big problem!

Sa va zic ce se intampla. Fondul contributiilor destinate pensiilor a intrat pe deficit in 2008. Deficit structural, dupa ce mai multe categorii de cetateni care nu au contribuit au primit pensii si dupa ce pensiile au fost marite din pix. Din acel moment, deficitul structural a fost carat de la un an la altul si bineinteles a crescut.

Ce s-a gandit duoul toxic Dragnea-Valcov in 2017? Ok, crestem pensiile dar asta inseamna un deficit si mai mare. Mi-l si imaginez pe Liviu cum intr-o sedinta de “”brain”storming” il intreaba pe Valcov: “Ia sa te vad, Dariuse, cum acoperi deficitul asta. Ca de dat este usor sa dai. Nu dai de la tine. “ Atunci, mi-l imaginez pe Darius ca ii spune lui Liviu o versiune distorsionata a fabulei “Greierele si Furnica” in care greierele fura (nationalizeaza) tot ce a strans furnica in timpul verii.

Dragnea si Valcov maresc pensiile astazi cu banii pe care i-au strans romanii la pilonul 2 de pensii pentru pensia lor din viitor. Dragnea-Valcov si PSD sunt generosi, dar din banii nostri de pensie.

Acum sa ne uitam la grafic. Cu rosu este prezentata structura populatiei astazi. Ati auzit deja ca populatia imbatraneste. Populatia tanara dinamica pleaca, iar cei care raman sunt prea speriati de viitorul pe care il impune PSD Romaniei.

In Pilonul 2 de pensii sunt acum banii celor care atunci cand a aparut legea aveau intre 30 si 40 de ani. Asa numitii “decretei’. Banii acestora ii iau cu japca PSD-istii, asa cum au invatat de la inaintasii lor comunisti. Iar in cativa ani de zile “decreteii” vor avea de ales intre a nu avea pensie si a continua sa munceasca.

Decizia PSD este criminala pentru ca PSD stie care este distributia populatiei. Stie ca atunci cand cei care astazi au intre 40 si 50 de ani, cei mai numerosi, vor iesi la pensie, un numar mult mai mic de oameni va contribui la sistemul de pensii. PSD ii condamna premeditat pe “decretei” la saracie.

Liviu Dragnea, PSD, Iliescu se razbuna. Se razbuna pe generatia care a dus greul in anii de tranzitie, generatia care s-a opus comunismului cu fata umana al lui Ilieiescu si care in aceste zile se opune planurilor PSD de a duce Romania la est.

Dar tocmai pentru ca suntem cei mai numerosi, trebuie sa nu-i lasam. Eu pot sa va spun ca in primele zile de guvernare PNL toate aceste masuri ale PSD vor fi anulate. Multe dintre institutiile coordonate azi de PSD vor fi ori desfiintate ori reorganizate. Ministerele vof fi mult mai putine. Totul pentru a lasa mai multi bani oamenilor iar acestia sa poata sa recupereze din ce le-a fost furat astazi de PSD.

Dar pana ajungem la guvenare, trebuie sa avem curajul (in opinia mea) sa folosim toate mijloacele prin care sa intarziem aplicarea masurilor PSD. Chiar daca suntem atacati cu slogane imbibate de populism ieftin de genul “ se opun cresterilor de salarii si pensii” sau “ se opun aplicarii bugetului” etc.”, arată Florin Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.