Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vicepreședinte PNL spune că vine coșmarul financiar dacă rămâne PSD la putere: M-am întâlnit cu un grup important și numeros de investitori

economie_romania

Vicepreședintele PNL Florin Cîțu spune că s-a întâlnit cu investitori străini și urmează zile de coșmar pentru România.

„Daca PSD nu pleaca, JUNK scrie pe noi! M-am intalnit cu un grup important si numeros de investitori. Ei sunt cei care detin o mare parte din obligatiunile emise de statul roman. Am vorbit despre situatia macroeconomica, politica fiscala, politica monetara si riscuri. Inevitabil am vorbit despre motiune si ce ar putea sa urmeze.

DAR, timp de doua ore au revenit la o singura problema: legea pensiilor si legea salarizarii avand in vedere costul cu acestea care reprezinta 85% din venituri + contributii. Au pus aceste intrebari legandu-le de iminenta criza economica globala. Erau foarte ingrijorati de deficitul bugetar din acest an dar mai ales de impactul acestor legi in 2020.

Implicatii?

Pentru a imprumuta Romania in perioada urmatoare acesti investitori VOR CERE ca statul roman sa plateasca dobanzi mai mari. In acelasti timp exista riscul ca o mare parte dintre ei sa vanda obligatiunile pe care le au in portofoliu si astfel sa creasca dobanzile si mai mult. Urmeaza zile de cosmar pentru finantarea deficitului bugetar. TOTI se asteapta ca ratingul Romaniei sa scada la JUNK daca structura cheltuielilor bugetare nu se schimba in 2020 (totul este despre cele doua legi). Avand in vedere aceste ingrijorari ale investitorilor straini, conteaza ENORM cine face bugetul pentru anul viitor”, a scris vicepreședintele PNL Florin Cîțu pe Facebook.

Citește și: Forțele pro-Guvern și alianța anti-PSD se ciocnesc pe 'ruinele' ALDE: Harta teatrului de război la moțiunea de cenzură .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.