Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu a avut examen greu: A fost luat la întrebări de reprezentanta elevilor chiar în fața presei

PNL Bucuresti
Florin Citu

Premierul Florin Cîţu a avut, luni, un dialog cu preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa, Ariana Dudună, în faţa Casei de Cultură din municipiu, aceasta fiind nemulţumită de Ordonanţa privind transportul elevilor, despre care a afirmat că şi-ar dori să fie respinsă în Parlament. Primul ministru i-a transmis că OUG trebuie îmbunătăţită, nu respinsă şi că au fost alocaţi 100 de milioane de lei pentru transportul elevilor. Cîţu a primit cadou un portofel cu un bilet de călătorie.

Florin Cîţu a fost prezent luni, la alegerile pentru preşedinţia organizaţiei judeţene a PNL Constanţa, iar pe platoul din faţa Casei de Cultură a fost aşteptat de câţiva reprezetanţi al Asociaţiei Elevilor, care protestau în legătură cu ordonanţa privind transportul judeţean al elevilor.

Citește și: VIDEO Florin Cîțu acuză USR-PLUS de FAKE NEWS: 'Această campanie nu afectează guvernarea'

"Ordonanţa de urgenţă a fost aprobată, speram să fie respinsă în Parlament pentru că blochează accesul elevilor la transportul gratuit, mai mult, nu au fost prevăzute la bugetul de stat fonduri pentru gratuitatea transportului”, a afirmat preşedintele Asociaţiei Elevilor, Ariana Dudună.

Cîţu i-a transmis că OUG trebuie îmbunătăţită, nu respinsă.

"OUG trebuie să fie îmbunătăţită, nu respinsă în Parlament, asta e cea mai bună soluţie să nu o luăm de la zero. Dacă este o problemă cu ordonanţa şi dumneavoastră şi spuneţi că nu rezolvăm problema, ne uităm la ea şi trebuie îmbunătăţiţă, nu trebuie respinsă. În buget au fost deja 100 de milioane de lei alocaţi pentru transportul elevilor. Dacă nu ajung aceşti bani, pot fi suplimentaţi în perioada următoare, nu e niciun fel de problemă”, a explicat premierul.

Citește și: Florin Cîţu îl umilește pe Dan Barna: 'Îl încurajez să aibă o discuţie cu Patriarhul României'

Ariana Dudună i-a mai transmis premierului că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a afirmat că nu a primit bani de la bugetul de stat pentru acordarea gratuităţii la transportul elevilor.

"Nu era ordonanţa, nu avea bază legală pentru aşa ceva. Trebuia să fie baza legală pentru a aloca resursele, acum este baza legală. Dacă baza legală poate să fie îmbunătăţită, o vom face în Parlament”, a precizat premierul.

Întrebat dacă va fi asigurată gratuitatea şi nu decont, Florin Cîţu a răspuns: "Varianta care va ieşi din Parlament va fi cea care va fi aplicată. Dacă în Parlament şi puteţi merge la Comisia de învăţământ din Parlament şi puteţi să susţineţi dacă varianta care este acum nu este cea care este pe placul dumneavoastră”.

Preşedintele AEC i-a dat un cadou premierului, un portofel cu un bilet de călătorie şi o poveste a unui elev navetist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.