Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu a decis: Pus sub acuzare de DNA în dosarul lui Liviu Dragnea, Gheorghe Dimitrescu a fost rechemat din funcţia şef al Consulatului de la Bonn

Gheorghe Dimitrescu

Guvernul a adoptat vineri o hotărâre privind rechemarea lui Gheorghe Dimitrescu din funcţia de consul general, şef al Consulatului General al României la Bonn, Republica Federală Germania.

Fostul preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru trafic de influenţă şi folosire a influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite, în dosarul legat de vizita în SUA din 2017.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

Totodată, este urmărit penal, pentru cumpărare de influenţă, fostul consilier parlamentar Gheorghe Dimitrescu, în prezent consul la Bonn. Dragnea ar fi primit foloase necuvenite pentru sine şi pentru PSD, mai exact asigurarea accesului la învestirea preşedintelui SUA, Donald Trump, şi servicii de lobby şi consultanţă politică.

Procurorii DNA susţin că, în perioada mai - octombrie 2017, Dragnea şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa ce decurg din calitatea de preşedinte al unui partid politic faţă de suspectul Dimitrescu Gheorghe, precum şi faţă de alte două persoane, în scopul de a obţine, în aceeaşi perioadă de timp, foloase necuvenite pentru sine şi pentru partid, cu încălcarea dispoziţiilor Legii nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice, constând în servicii de lobby în valoare de 100.000 USD. Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americană de lobby, pentru stabilirea şi perfectarea unor vizite ale lui Dragnea cu înalţi oficiali americani.

Citește și: Raportul oficial al Ministerului de Interne îi contrazice pe polițiștii care zic că nu dau amenzi: 36.000 de amenzi, în ultimele 7 zile! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.