Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu a început să conducă Guvernul de pe Facebook

gov.ro
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu a ales joi o modalitate inedită de a ține legătura cu miniștrii săi: le-a transmis mesaje indirecte pe Facebook.

După publicarea, joi, a execuției bugetare la 6 luni de către Ministerul Finanțelor, condus interimar de premier, Florin Cîțu a postat un mesaj pe pagina sa de socializare. Șeful Guvernului spune că se așteaptă ca fiecare ministru să prezinte execuția bugetară pentru ministerul pe care îl conduce. Fără să ridice subiectul remanierii, Cîțu menționează totuși că execuția bugetară indică „profesionalismul” fiecărui ministru.

Modalitatea de lucru a premierului este inedită. De regulă, premierii le transmit miniștrilor în ședințele de guvern, sau în întâlniri între patru ochi, lucrurile pe care le așteaptă de la aceștia. Mesajele pe Facebook sunt specifice opoziției, atunci când persoana care postează nu are posibilitatea de a li se adresa direct unor demnitari.

Textul postat de Cîțu:

  • „Zilele acestea am fost întrebat foarte des despre execuția bugetară a fiecărui minister. Românii trebuie să știe cum sunt cheltuiți banii publici. Mă aștept ca, în următoarele zile, fiecare ministru să prezinte public execuția bugetară pentru ministerul pe care îl conduce. Este imperativ să fim transparenți. Românii trebuie să știe stadiul de execuție al fiecărui proiect pentru care s-au cerut bani la începutul anului. Execuția bugetară este un indicator esențial pentru evaluarea profesionalismului fiecărui ministru din guvernul pe care îl conduc”

Opțiunea premierului vine după ce șeful Guvernului a transmis tot pe Facebook un mesaj pe care ar fi putut să-l transmită personal ministrului Transporturilor. Cîțu a cerut, astfel, demisia șefului CFR, pe o rețea de socializare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.