Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu anunță opțiunea ieșirii la pensie la 70 de ani

Inquam Photos / George Calin
florin citu parlament

Președintele PNL, Florin Cîțu, a explicat că proiectul privind opțiunea ieșirii la pensie la 70 de ani ca alegere voluntară a angajatului, nu obligatorie, a fost adoptat în trecut în Guvern, iar acum intră în discuția din Parlament.

Pentru bugetarii care ating vârsta standard de pensionare, vor fi două opțiuni: dacă vor să muncească în continuare, atunci nu vor mai primi pensia pe perioada în care sunt angajați, iar dacă vor să primească pensia, nu se mai angajează la stat. În mediul privat ar urma să fie permis însă cumulul pensiei cu salariul.

Bugetarii care vor să muncească după atingerea vârstei standard de pensionare trebuie să facă o cerere în acest sens și pot renunța oricând la alegerea făcută.

Pensionarea la 70 de ani nu reprezintă o obligație, ci o alegere a pensionarului care atinge vârsta standard de pensionare.

”Un proiect de lege pe care l-am aprobat anii trecuți în Guvern, este discutat și va fi discutat în comisiile din Parlament. Având în vedere că se discută Legea pensiilor și Legea salarizării ne dorim să înglobăm totul în cadrul pachetului de reformă.”, a spus Florin Cîțu.

Surse politice ne-au precizat că în ședința PNL s-a discutat despre o asumare de răspundere a premierului Nicolae Ciucă pe proiectul legii privind creșterea vârstei de pensionare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.