Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu: 'Când tragem linie, împreună am reuşit să trecem peste această perioadă dificilă'

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat miercuri că se aşteaptă ca anul 2021 să fie unul dificil, dar nu la fel de dificil ca acest an, menţionând că, acum, când tragem linie, "împreună am reuşit să trecem peste această perioadă".

"În ceea ce priveşte economia şi finanţele, în primul rând cred că este primul an după mult timp în care am terminat, chiar dacă a fost un an dificil. Finanţarea deficitului, plus ce aveam datorii din trecut s-a făcut. Deja suntem în noiembrie şi am terminat. Am început prefinanţarea pentru anul viitor. Ne pregătim să avem finanţarea pentru anul viitor fiindcă şi anul viitor ne aşteptăm să fie un an dificil, nu la fel de dificil ca anul acesta. Deci, în condiţiile acestea eu zic că ne-am descurcat foarte bine, dar nu singuri pentru că am luat o decizie la începutul anului, aceea de a fi partenerul transparent al sectorului privat, iar sectorul privat a răspuns exact pe măsură: şi-a plătit taxele la timp într-o perioadă dificilă - cei care au putut, pe ceilalţi i-am ajutat, le-am reeşalonat datorii, dar împreună - şi de aceea le mulţumesc tuturor - am făcut o echipă în acest an dificil", a spus Florin Cîţu, la Financial Intelligence Awards Gala 2020.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Ministrul Finanţelor a subliniat că "lucrurile au fost dificile" dar, când tragem linie, "împreună am reuşit să trecem peste această perioadă, scrie agerpres.ro.

"Mulţumesc de fiecare dată când am ocazia pentru că a fost greu, dar eu spun că am trecut bine peste această perioadă. Ţineţi minte la începutul anului ce estimări erau pentru România şi unde suntem acum, mai ales că am avut şi evaluări ale agenţiilor de rating. Lucrurile au fost dificile dar, eu zic că acum, când tragem linie, împreună am reuşit să trecem peste această perioadă dificilă", a mai spus Florin Cîţu.

Citește și: Alina Gorghiu a reacționat după atacul PSD la adresa președintelui: Minciuni ordinare, calomnii și dezinformare. Asta e rețeta PSD de 30 de ani .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.