Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu dă cărțile pe față: Care este miza PSD în respingerea reexaminării legii privind repatrierea aurului

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu Catu

Aurul de la Londra este folosit pentru finanţarea României şi nu pot să înţeleg jocul PSD de a respinge cererea de reexaminare a legii de repatriere a aurului formulată de preşedinte, pentru că nu văd aici o miză foarte mare, a declarat, marţi seara, la Digi24, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, potrivit Agerpres.

"Nu pot să înţeleg jocul PSD. Este clar că încearcă să şicaneze ceea ce vrea să facă preşedintele. Nu văd aici o miză foarte mare. Aurul nostru acesta de la Londra este folosit pentru finanţarea României, este gaj acolo. Niciodată nu m-a convins proiectul PSD că este o măsură bună pentru România", a spus Cîţu, întrebat care sunt intenţiile, în condiţiile în care PSD a anunţat că nu vrea să reexamineze Legea repatrierii rezervei de aur.

Citește și: Alertă pentru șoferi! Riscați să rămâneți fără bani! Este fals

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, pe data de 20 noiembrie, o cerere de reexaminare a legii iniţiată de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae prin care se impune repatrierea rezervei de aur a Băncii Naţionale a României (BNR).

Şeful statului arată că actul normativ elimină posibilitatea stabilirii şi menţinerii de rezerve în aur depozitat în străinătate şi instituie termenul în care BNR trebuie să prezinte Parlamentului şi Guvernului raportul privind situaţia rezervelor internaţionale, în ipoteza diminuării acestora până la un nivel care ar periclita tranzacţiile internaţionale ale statului, precum şi cauzele care au condus sau care pot conduce la o astfel de reducere.

PNL şi USR au contestat această lege la Curtea Constituţională, însă sesizarea de neconstituţionalitate asupra actului normativ a fost respinsă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.