Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu, de Ziua Internaţională a Pădurilor: Beneficiile oferite de pădure nu au mai fost demult o preocupare pentru România, însă reprezintă o prioritate p

Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Citu

 

Premierul Florin Cîţu a afirmat, de Ziua Internaţională a Pădurilor, că beneficiile oferite de pădure nu au mai fost de multă vreme o preocupeare pentru România, însă este o prioritate a actualei guvernări care este determinată să îmbunătăţească legislaţia şi aplicarea acesteia.

„Beneficiile oferite de pădure nu au mai fost demult o preocupare pentru România, însă reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare, determinată să îmbunătăţească legislaţia şi aplicarea ei. Scopul final este de a asigura în mod sustenabil toate funcţiile pădurii: de protecţie, social şi economic. Avem nevoie de o nouă strategie forestieră naţională ambiţioasă, pe care intenţionăm să o elaborăm anul acesta şi să începem să o aplicăm începând cu anul următor.

Astăzi celebrăm Ziua Internaţională a Pădurilor. Naţiunile Unite au proclamat la 21 martie 2012 această zi dedicată pădurii, care an după an prinde tot mai multă amploare. Tema propusă anul acesta de Naţiunile Unite "Restaurarea pădurii" este convergentă eforturilor noastre de a creşte semnificativ suprafaţa împădurită a ţării începând cu acest an. Prin Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare, vom aloca în perioada 2021-2026, resurse consistente pentru creşterea suprafeţei împădurite a ţării, cu prioritate în zonele vizate de deşertificare. Din acelaşi plan naţional, urmează să alocam fonduri pentru proiecte de reconstrucţie ecologică a ecosistemelor forestiere existente, dar degradate. Totodată, ne dorim ameliorarea practicilor de exploatare forestieră prin investiţii în tehnologii prietenoase cu mediul, dar şi mijloace digitale de supraveghere şi control a activităţilor ilegale din păduri, în special a tăierilor ilegale de arbori.

Ziua Internaţională a Pădurilor este prilejul ca fiecare dintre noi să se întrebe nu doar cum ne putem bucura de beneficiile pădurii, ci şi cum o putem proteja şi dezvolta pentru ca şi generaţiile viitoare să le cunoască”, arată Florin Cîţu, într-un mesaj transmis duminică printr-un comunicat de presă al Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.