Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, despre controversatul dosar Roșia Montană: 'Nu am cerut retragerea proiectului. Decizia se va lua în coaliție'

stiri.tvr.ro
rosia montana

Premierul Florin Cîțu a anunțat că decizia privind Roșia Montană va fi luată în cadrul coaliției de guvernare. Eu nu am cerut retragerea proiectului, repunerea dosarului la UNESCO a fost făcută de premierul Ludovic Orban, a precizat Florin Cîțu.

Florin Cîțu susține că decizia privind repunerea la UNESCO a dosarului privind Roșia Montană apaține lui Ludovic Orban și a fost luată anul trecut, în fostul mandat.

„Domnul Nazare a prezentat poziția ministerului în ședința de coaliție acolo trebuie luată decizia în ceea ce privește Roșia Montană. Repunerea dosarului la UNESCO a fost făcută anul trecut de premierul Ludovic Orban, care este astăzi președinte PNL și este normal că o decizie să fie luată în coaliție, nu în Guvern, și eu sper că și în Parlament”, a explicat Cîțu, joi, în cadrul unei conferințe de presă.

Premierul Florin Cîțu a mai spus că nu a cerut retragerea proiectului și că decizia va fi luată în ședința de coaliție.

„În ceea ce privește Guvernul, pentru că am văzut mai multe fake news și legate de persoana mea, eu nu am cerut niciodată să se retragă un proiect, niciodată nu am luat o decizie oficială în acest sens, discuțiile sunt doar la nivelul coaliției. Coaliția trebuie să decidă și, repet, președintele PNL este premierul de anul trecut care a propus dosarul mai departe. Acolo trebuie să fie luată decizia”, a precizat Florin Cîțu.

Discuțiile au apărut după ce organizația Greenpeace l-a acuzat pe Florin Cîţu că a solicitat retragerea dosarului Roşia Montană de la UNESCO. Miercuri, membrii organizației au organizat un protest în fața Palatului Victoria.

Atunci, premierul Florin Cîţu a spus că nu a înaintat nicio propunere şi nici nu a întreprins vreun demers oficial care să vizeze retragerea dosarului de înscriere în patrimoniul UNESCO a sitului Roşia Montană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.