Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu 'distruge' negocierile PNL la rotativă: Fără Finanţe, Ministerul Transporturi şi SGG, orice altă variantă înseamnă că a pierdut

inquamFOTO
florin Citu

Florin Cîţu 'distruge' negoicierile PNL la rotativă: Fără Finanţe, Ministerul Transporturi şi SGG,orice altă variantă înseamnă că a pierdut

Fostul preşedinte al PNL Florin Cîţu afirmă că în cazul în care PNL ar pierde, în urma negocierilor de la rotativa guvernamentală, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Transporturilor sau Secretariatul General al Guvernului (SGG), PNL ar pierde de pe urma acestor negocieri. Cîţu cere ca aceia care au semnat protocolul coaliţiei să îl respecte, anunță news.ro.

„Astăzi, cum e făcut protocolul, Partidul Naţional Liberal va avea peste o săptămână Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor, Secretariatul General al Guvernului. Trei poziţii importante în Guvern. Orice negociere care aduce mai puţin decât cele trei, înseamnă că PNL pierde. Şi dacă negociezi în numele Partidului Naţional Liberal şi nu în nume propriu, nu ai cum să vii de la această negociere fără Ministerul Finanţelor, Ministerul Transporturilor şi SGG. Poate mai mult, poate aduci Dezvoltarea, foarte bine, sau Mediul, dar Agricultura. Dar pentru Partidul Naţional Liberal, fără Finanţe, Ministerul Transporturi şi SGG, de unde porneşti cu negocierea, orice alternativă, orice altă variantă înseamnă că a pierdut în această negociere şi nu s-a negociat pentru PNL şi ajungem exact la discuţiile pe care le-am avut în 2020, când am făcut guvernul cu USR şi au fost foarte mulţi nemulţumiţi în partid că nici Transporturile şi nici Dezvoltarea nu erau la PNL. Deci dacă negociezi pentru PNL, cea mai bună variantă este să rămână protocolul. Dacă negociezi pentru alte funcţii...”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, la Digi 24.

Fostul premier a subliniat că el nu a votat pentru acordarea unui „mandat extins” pentru preşedintele PNL, Nicolae Ciucă

Întrebat dacă crede că Nicolae Ciucă negociază pentru sine, fostul lider al PNL a răspuns: ”Vom vedea rezultatul”, subliniind că în astfel de negocieri nici nu ar trebui să se discute unde va merge preşedintele partidului, pentru că „nu asta este important”, ci important este cum va performa partidul la guvernare.

De asemenea, întrebat dacă, în opinia sa, este greşită afirmaţia conform căreia PNL a fost luat captiv de către PSD, fostul lider liberal a răspuns: „Da, este... ştiţi, este foarte complicat să accept acest lucru, eu în PNL niciodată nu m-am lăsat luat captiv de PSD”.

Fostul premier a subliniat că el nu a votat pentru acordarea unui „mandat extins” pentru preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, pentru a negocia continuarea alianţei cu PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.