Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, după ce Bulgaria a expulzat mai mulți diplomați ruși: 'România?'

Twitter
Florin Cîțu

Președintele PNL, Florin Cîțu, sugerează că România ar trebui să urmeze exemplul Bulgariei și al țărilor baltice și să expulzeze diplomați ruși.

Fostul premier a publicat pe Facebook două imagini. Prima era o captură cu știrea referitoare la expulzarea diplomaților ruși din Bulgaria, iar a doua era doar „România?”, scris alb pe fond netru.

Bulgaria a anunțat  vineri că expulează zece diplomaţi ruşi din cauza unor „activităţi neconforme Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice”. Această formulă este folosită adesea în vederea semnalării unor activităţi de spionaj.

Cei zece ruşi urmează să părăsească Bulgaria în 72 de ore. Doi diplomaţi ruşi au fost expulzaţi la începutul lui martie, dintr-un motiv similar.

Bulgaria, un stat membru al Uniunii Europene (UE) şi NATO, întreţine în mod tradiţional relaţii economice strânse cu Rusia. Însă, începând din octombrie 2019, mai multe scandaluri de spionaj au provocat tensiuni.

Prin acest anunţ de vineri, 20 de diplomaţi ruşi şi un asistent tehnic de la Ambasada Rusiei la Sofia au fost expulzaţi, în total, în acest răstimp. Aceste noi expulzări intervin în toiul unor tensiuni puternice între Moscova şi Occident, din cauza invaziei ruse a Ucrainei, la 24 februarie.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.