Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, după ce Guvernul s-a împrumutat la cea mai mare dobândă din ultimii 10 ani: 'Încrederea se câştigă greu şi se pierde foarte uşor'

Inquam Photos / George Calin
florin citu parlament

Ministerul Finanţelor a plătit joi pentru un împrumut o dobândă de 6,53%, susţine liderul PNL, fostul premier Florin Cîţu, afirmând că este cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012.

"MF a plătit astăzi pentru un împrumut o dobândă de 6,53%. Cea mai mare dobândă din 17 decembrie 2012 şi până astăzi. Încrederea se câştigă greu şi se pierde foarte uşor", a scris Cîţu.

Citește și: România se împrumută masiv în continuare - Peste 800 de milioane de la bănci, într-o singură zi, la o dobândă record

Ministerul de Finanţe a împrumutat joi de la bănci 817 mil. lei în două licitaţii, una de certificate de trezorerie şi una de obligaţiuni, scadente în aprilie 2022 şi iulie 2029, la dobânzi de 4,38% şi 6,49% pe an.

În urmă cu o săptămână, el avertiza că că România s-a împrumutat la cea mai mare dobândă din ianuarie 2013 şi până în 3 martie.

Cîţu a susţinut în repetate rânduri că există o creştere a costului la care se împrumută statul român, afirmând că soluţiile trebuie să vină de la cei care sunt plătiţi de cetăţeni să vină cu soluţii şi să ne arate în ce direcţie mergem.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.