Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, după ce Standard & Poor's şi Moody's au reconfirmat ratingul României: 'Evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor'

florin citu

Premierul Florin Cîțu jubilează sâmbătă, după ce Standard & Poor's şi Moody's au reconfirmat ratingul României. „Vreau să felicit echipa guvernamentală și oamenii profesioniști care m-au susținut în implementarea măsurilor de răspuns la criză”, a spus premierul, care a punctat că „evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor”.

„România și planul guvernamental au reușit să convingă agențiile de rating americane să arate o perspectivă pentru o economie stabilă. (...) Vreau să felicit echipa guvernamentală și oamenii profesioniști care m-au susținut în implementarea măsurilor de răspuns la criză. Vreau să mulțumesc mediului privat care au răspuns la aceste măsuri și le-a implementat foarte rapid. (...) Am livrat cam tot ce așteptau de la noi românii: creștere economică sustenabilă și reducerea deficitelor. (...) Evaluările ne obligă să nu lăsăm guvernarea României pe mâna demagogilor și populiștilor”, a spus Florin Cîțu, într-o conferință de presă.

De asemenea, premierul a spus că „în ciuda tuturor știrilor alarmiste, agențiile confirmă că mergem într-o direcție bună”.

„Suntem foarte aproape de momentul în care toți românii vor simți bunăstarea. Perspectiva „stabil” înseamnă dobânzi mai bune la credite, dar și faptul că agențiile de rating cred că inflația nu va derapa. (...) Eu și echipa mea ne-am făcut treaba bine și am livrat ce am promis”, a mai spus premierul.

Agenţia internaţională de evaluare financiară Standard & Poor's a reconfirmat ratingul României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în moneda naţională la BBB minus/A-3, potrivit unui comunicat publicat de agenţie. Perspectiva ratingului este stabilă. În luna aprilie a acestui an S&P a îmbunătăţit de la negativ la stabil perspectiva de rating a României.

Şi agenţia de rating Moody's a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedă locală şi valută şi a îmbunătăţit perspectiva din negativă în stabilă, informează Ministerul Finanţelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.