Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu: E sinucigaşă amânarea ratelor. Clienții vor plăti dobânzi mai mari

mpinteractiv.ro
Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, consideră că amânarea achitării ratelor către bănci reprezintă o decizie „sinucigașă” pentru datornici pentru că vor plăti restanțele la dobânzi mai mari.

"Este a treia oară când se anunţă. E complicat să faci acest lucru, dar nu este imposibil. Lucrurile sunt total diferite de pandemie. Atunci dobânzile erau în scădere, acum sunt în creştere. Din partea băncilor ar însemna costuri foarte mari, din partea clienţilor ar însemna sume oarecum sinucigaşe. Să nu plăteşti azi ratele cu dobânzi mai mici, dar să le plăteşti cu dobânzi mai mari în viitor, mi s-ar părea o chestie sinucigaşă, dar fiecare decide cum doreşte. Atunci a fost o decizie la nivelul UE. (...) Această decizie nu există astăzi şi va fi mai complicat. Este bizar. (...) La următorul BEx (al PNL - n.r.) vom pune pe tapet aceste măsuri", a spus Cîţu, miercuri, la Senat.

Întrebat despre o eventuală reducere a deficitului bugetar prin excluderea cheltuielilor cu investiţiile din deficit, Cîţu a răspuns: "E complicat să înţeleg ce spune preşedintele PSD despre economie. Nu are expertiză în domeniu. Sunt lucruri pe care nu le stăpâneşte foarte bine. În PNRR avem finanţate gratis dobânzile la împrumuturi - sunt 0%. Orice altă finanţare pe care o luăm, se adaugă la datoria publică. Dacă vrem finanţare gratis, trebuie să facem reforme".

Potrivit lui Cîţu, "PSD uită ce spunea acum câteva luni, îşi face propria agendă şi merge mai departe". "Măsurile PSD vor duce la inflaţie şi dobânzi mai mari. Un deficit mai mare, înseamnă inflaţie mai mare", a adăugat preşedintele Senatului.

El a subliniat că opinia premierului este de menţinere a cotei unice de impozitare. "Am încredere în premierul Nicolae Ciucă, care spune că anul acesta nu se vor modifica taxele. (...) Cota unică rămâne", a punctat Florin Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.