Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu iese la bătaie după turneul lui Ludovic Orban prin filialele PNL

Facebook
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu participă, joi la ora 18.00, la şedinţa Comitetului Director Judeţean al PNL Constanţa. Este prima ieșire a lui Cîțu în calitate de candidat oficial la șefia PNL pentru a-și prezenta moțiunea cu care vrea să devină noul lider al Partidului Național Liberal.

După ce Ludovic Orban a fost deja în filialele de la Satu Mare, Bihor, Bistrița, Galați, Brăila, Neamț și urmează Botoșani, Bacău și Vaslui, Florin Cîțu merge joi la Constanța, fiind prima organizație în care își prezintă moțiunea „România Liberală”.

Până în momentul de față, 3 organizații liberale au votat moțiunea lui Ludovic Orban „PNL-Forța Dreptei”, însă trebuie spus că o filială poate vota o moțiune, ambele moțiuni sau le poate respinge pe amândouă.

La Constanța, Florin Cîțu va fi însoțit de Dan Vîlceanu, Alina Gorghiu, Cristian Bușoi și Monica Anisie.

Potrivit deciziei Comisiei de Organizare a Congresului PNL:

„În conformitate cu prevederile art. 67 alin. 1 din Statutul PNL, perioada de timp în care se puteau depune candidaturile pentru președinția PNL, proiectele de moțiuni (proiectele de program de acțiune politică ale PNL pe următorii ani) și listele cu grupurile de promovare a expirat pe 25 august 2021. Au fost depuse și acceptate pentru dezbateri în CDJ ale PNL două candidaturi ale domnnilor Ludovic Orban și Florin Cîțu.

2. În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 4 din Statutul PNL, 17 septembrie 2021 este termenul limită până la care CDJ ale PNL întrunite statutar se pronunță, prin vot secret, pentru susținerea unui proiect de moțiune sau a ambelor proiecte de moțiuni.

3. În conformitate cu prevederile art. 71 alin. 7 din Statutul PNL, CDJ ale PNL nu pot da mandat imperativ pentru a vota sau nu o anumită moțiune.

4. În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 1 din Statutul PNL, un proiect de moțiune acceptat se dezbate în Congres dacă întrunește susținerea a cel puțin 10 CDJ”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.