Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu: 'Meleşcanu şi PSD-ALDE au boicotat în mod deliberat organizarea simultană a ambelor scrutine'

Facebook
Florin Cîțu

Senatorul PNL Florin Cîţu i-a cerut marţi demisia ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, pentru faptul că ar fi "boicotat în mod deliberat'' ambele scrutine din 26 mai, prin "neîndeplinirea unor obligaţi clare" prevăzute în lege, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Opoziția dă foc Guvernului PSD-ALDE! Dovada că Executivul pregătește concedieri și tăieri de salarii

"Ministrul Meleşcanu şi PSD-ALDE au boicotat în mod deliberat organizarea simultană a ambelor scrutine prin neîndeplinirea unor obligaţii clare prevăzute în lege. Singura autoritate care dă atribuţii legale pentru suplimentarea secţiilor de votare din diaspora şi asigurarea întregii logistici necesare organizării este Ministerul Afacerilor Externe, condus de dumneavoastră, domnule ministru", a precizat Cîţu, în plenul Senatului, unde se dezbate moţiunea simplă împotriva lui Teodor Meleşcanu.

El a adăugat că ministrul de Externe avea posibilitatea să solicite doar acordul autorităţilor străine pentru a înfiinţa secţii de votare în afara misiunilor diplomatice.

Citește și: Acuzații grave: ‘Pupincuriștii, populiștii, acoperiții și ignoranții și-au făcut datoria și de data asta’

"Aveaţi, pentru consultare, să solicitaţi doar acordul autorităţilor străine pentru a înfiinţa secţii de votare şi în afara misiunilor diplomatice. Nu aţi făcut nimic din toate acestea. Din punctul nostru de vedere, este inadmisibil ca un diplomat de carieră să persiste în greşeală şi să nu-şi dea demisia de onoare după ce în atâtea rânduri şi-a bătut joc de cetăţenii români. Demisia, domnule Meleşcanu, este obligatorie, dacă ne dorim ca bătaia de joc să nu se mai repete şi vă garantez că, dacă rămâne acest Guvern şi cu domnul Meleşcanu ministru, se va repeta şi la alegerile prezidenţiale şi la cele parlamentare din 2020", a arătat Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.