Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu ne lasă fără autostrăzi pentru a ajunge șeful PNL (Opinie)

citu boc

Tensiunile s-au intensificat astăzi în coaliția de guvernare din cauza draftului rectificării bugetare gândite de ministrul de finanțe interimar, prim-ministrul și candidatul la funcția de președinte al Partidului Național Liberal, Florin Cîțu. În toată agitația din campania internă, Cîțu pare că a uitat câteva norme economice de bază și a construit un proiect de rectificare pe genunchi.

Doar că imediat partenerii lui s-au prins că acest proiect are un singur scop și anume acela de a-l propulsa pe Florin Cîțu în fruntea PNL. Da, ați ghicit, planul este ca el să folosească banii românilor pentru a se vedea în vârful partidului.

Ce este cel mai trist, este faptul că Florin Cîțu sacrifică autostrăzile României. Iar toată lumea știe că acesta e un punct nevralgic al țării. Din bugetul solicitat de către ministrul Cătălin Drulă, de 3 miliarde de lei, ministrul de finanțe și prim-ministrul în funcție a decis că Ministerul Transporturilor poate primi doar 320 de milioane. De aproape 10 ori mai puțin, în condițiile în care astăzi sunt deschise șantiere vitale care trebuie finalizate în timp util pentru a nu pierde alte finanțări europene sau pentru nu se degrada.

Dar de ce face Florin Cîțu acest gest tragic pentru economia României? Pentru interesul personal. Nu am fi făcut această afirmație dacă nu descopeream că au fost trași pe dreapta exact 3 miliarde de lei, bani pe care Cîțu intenționează să îi folosească momind primarii PNL să îl voteze la congresul din 25 septembrie.

Cine l-a sfătuit să ia această decizie? Isar, Gorghiu, Dan Vâlceanu, Mara Mareș? Oricine ar fi făcut-o este clar că a făcut-o prost. Unde poate duce o astfel de decizie?

Păi este foarte simplu. Se alimentează și mai mult disensiunile din coaliția de guvernare, fapt care poate duce la picarea guvernului în orice moment. Asta ar lăsa țara în haos, iar de suferit vor suferi tot românii a căror rate vor crește sau care vor avea de îndurat o creștere bruscă a inflației. Se pare că în această luptă intensă, Florin Cîțu a uitat care este rolul să acolo la palatul Victoria.

Florin Cîțu a prins curaj mai mult decât trebuie. Lăsând la o parte că a abandonat definitiv guvernarea țării în detrimentul campaniei interne din partid, deciziile acestuia sunt haotice, fără coerență și cu intenții care nu au în centrul lor binele comun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.