Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu nu susține testarea gratuită: 'Nu poți să susții nelimitat o astfel de cheltuială atunci când există un vaccin gratuit'

captură facebook
Florin Citu

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă că a primit noul proiect de lege referitor la certificatul verde profesional, dar nu a fost analizat cu specialiştii. Cîţu precizează că PNL nu poate fi de acord cu susţinerea testării de către stat, pe termen nelimitat, pentru cei care nu se vaccinează, mai ales când scopul este limitarea pandemiei şi există un vaccin gratuit. Cîţu afirmă că s-a agreat în coaliţie ca testarea să fie suportată doar 45 de zile. ”Nu înţeleg de ce ne-am duce mai departe”, afirmă preşedintele PNL.

”Am primit o variantă a acestui proiect de lege, nu am discutat-o cu colegii mei cu specialiştii, astăzi o să o discutăm. Ca principiu,  ştiţi opinia mea, că nu poţi să susţii nelimitat o astfel de cheltuială, atunci când există un vaccin gratuit, iar soluţia de a depăşi pandemia este vaccinarea, nu testarea”, a declarat Florin Cîţu, joi, referindu-se la proiectul de lege pentru certificatul profesional propus de ministrul Sănătăţii.

”Trebuie să pornim de la principiul de bază: ce am dorit cu acest certificat verde, adică să creştem rata de vaccinare. Dacă oferim o testarea gratuită nelimitat, rata de vaccinare nu o să mai fie...”, a adăugat Cîţu.

Acesta a precizat că s-a convenit deja în coaliţie ca statul să susţină testarea celor care nu se vaccinează pentru 45 de zile, iar ministrul Alexandru Rafila a fost de faţă: ”A fost agreată, nu înţeleg de ce ne-am duce mai departe (...) Mi se pare un timp rezonabil ca cei care nu s-au vaccinat să se vaccineze”.

Întrebat dacă legea va trece până la finalul anului, Cîţu a precizat: ”Eu sper că nu este doar o tactică de a tergiversa aplicarea certificatului verde”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că există deja în lucru un draft de proiect de lege privind certificatul COVID, la care au lucrat specialişti din INSP şi parlamentari, el afirmând că speră ca legea să fie adoptată în Parlament în această lună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.