Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu nu vrea angajarea răspunderii certificatului: 'În două-trei zile putem să trecem proiectul în Parlament dacă e agreat'

captură facebook
Florin Citu

Președintele PNL, Florin Cîțu, susține că nu este de acord cu angajarea răspunderii certificatului verde. El pledează pentru un proiect în Parlament, astfel încât să nu existe semne de întrebare.

„Proiectul poate fi îmbunătățit. Cu asumarea răspunderii e o decizie a premierului, nu comentez. Asta se face când ai o majoritate, cum făcea domnul Boc, guvernul Orban... Așa și eu puteam să-mi asum multe proiecte.

Putem să vorbim de un calendar când avem un proiect. În momentul în care avem în proiect facem un calendar. Am primit o variantă înainte de a pleca premierul la Bruxelles. Dacă proiectul e agreat în două-trei zile putem să-l trecem.

Am aşteptat un alt proiect de lege, ni s-a spus că vine un alt proiect de lege şi încă îl aşteptăm. Poziţia noastră este foarte clară: vine un proiect de lege în Parlament, îl dezbatem şi trece. Noi susţinem orice proiect al certificatului COVD care duce la creşterea ratei de vaccinare.

Astăzi în Parlament avem 70%, această coaliţie. Trecem bugetul României în 2 zile. Nu cred că este un efort foarte mare să trecem acest proiect atât de important, şi românii ar trebui să vadă dezbaterea din Parlament. Ăsta este punctul meu de vedere şi al PNL

În Parlament avem un proiect de lege pe această temă. Dacă altcineva are altă propunere să vină să o propună.

Nu este nicio problemă... Discuția despre asumarea răspunderii nu a existat. Preferăm o variantă asumată în Parlament pentru a nu exista elemente de umbră sau suspiciune”, a spus Florin Cîțu.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, într-un interviu pentru Spotmedia, întrebat dacă ia în calcul demisia în cazul în care nu va fi acceptată angajarea răspunderii Guvernului pe certificatul verde, că poate să facă acest lucru, pentru că are o răspundere profesională şi morală pentru cetăţenii României, considerând că ar fi o soluţie onorabilă, dacă ”se va tergiversa şi repeta exerciţiul de imagine politică din vară”. Marţi seară, el a negat informaţiile referitoare la condiţionarea rămânerii sale în Guvern de adoptarea certificatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.