Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu, optimist cu privire la decizia CCR: 'Eu cred că vom avea câştig de cauză'

Guvernul Romaniei
Florin Citu

Prim-ministrul Florin Cîţu se arată încrezător că, marţi, judecătorii constituţionali vor constata existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură de către USR PLUS – AUR. Acesta susţine că va continua să ceară demisia celor doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului, dacă CCR va constata un astfel de conflict.

„Este un conflict juridic cu care am sesizat Curtea Constituţională. Eu cred că vom avea câştig de cauză”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă seară, într-o intervenţie la Antena 3.
El afirmă că va continua să ceară demisia preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului dacă CCR va constata un astfel de conflict juridic.
„Voi cere, bineînţeles, ceea ce am spus şi data trecută, demisia celor doi preşedinţi ai Senatului şi Camerei Deputaţilor dacă Curtea Constituţională  îmi va da dreptate”, a adăugat Cîţu.
Guvernul a solicitat Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.
În documentul semnat de premier, Ludovic Orban este acuzat că a încălcat prevederile constituţionale pentru că nu a comunicat Guvernului moţiunea în ziua în care a fost depusă şi pentru că ulterior a comunicat o moţiune ”iniţiată şi depusă cu nerespectarea condiţiilor constituţionale privind numărul minim de semnături valide”.
Documentul face referire la `comportamentul neconstituţional şi neloial al Parlamentului prin Preşedintele Camerei Deputaţilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.