Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu poate lua lecții de la Mario Draghi: Italienii au dat năvală la vaccinare, după discursul premierului de la Roma

Mario Draghi

După cuvintele puternice folosite de premierul Mario Draghi - „trebuie să ne vaccinăm, invitația la nevaccinare este invitație la moarte” -, multe regiuni ale Italiei înregistrează un adevărat boom de rezervări.

A folosit cuvinte puternice și au avut efectul dorit, scrie La Stampa despre declarația premierului Mario Draghi: „trebuie să ne vaccinăm, invitația la nevaccinare este o invitație la moarte”.

Obligativitatea, începând cu 6 august, a certificatului verde pentru o serie de activități (de la baruri și restaurante în interior la piscine și săli de sport, cinematografe și teatre) a determinat mii de oameni să apeleze la centrele de vaccinare.

Lombardia a avut joi 49.000 de rezervări, informează Mediafax.ro.

Aderarea la campania de vaccinare este în creștere, ieri au rezervat aproximativ 49.000 de cetățeni, față de 28.369 miercuri și 17.412 joi", a anunțat ministrul sănătăţii al regiunii Lombardia, Letizia Moratti: „Pentru a răspunde noilor cereri, vor fi disponibile încă 100.000 de locuri noi pentru primele doze, de astăzi până la sfârșitul lunii august”.

Citește și: Permisul de sănătate devine obligatoriu în Italia!

Și în Piemont solicitările s-au dublat.

Deciziile Guvernului au avut ca efect, chiar și în Piemont, dublarea efectivă a cererilor de vaccinare”, a spus președintele regiunii, Alberto Cirio.

Potrivit guvernatorului din Veneto, Luca Zaia, dacă în ultima săptămână (11-14 iulie) creșterea numărului de persoane care fac rezervare era de 6,7 mii pe zi, în ultimele două zile, Veneto a înregistrat o creștere substanțială a rezervărilor, care a atins 13.000 joi și a depășit 20.000 azi.

Cererile cresc și în Campania. Media zilnică era de 4-5 mii de rezervări, în ultimele câteva săptămâni, iar de joi a avut loc un boom, ziua încheindu-se cu 10.000 noi solicitări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.