Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu pune tunurile pe PSD: Nimeni nu mai are încredere să finanţeze PSD-ul

YouTube
Florin Cîțu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu a afirmat, marţi, că îl deranjează lipsa unei strategii de a contracara ceea ce se pare că urmează, şi anume o criză economică majoră. Nu văd altă variantă, dacă mergem în această direcţie şi dacă se adeveresc aceste scenarii negative cu criza, decât la un moment dat să fie introduse taxe, a precizat Cîţu, arătând că la împrumuturi deja este un haos total şi nimeni nu mai are încredere să finanţeze PSD-ul, scrie News.ro.

”Pentru mine, uitându-mă aşa în ansamblu, ce mă deranjează puţin este lipsa unei strategii de a contracara ceea ce se pare că urmează, şi ne spun şi cei din SUA şi din Europa, o criză economică majoră. Aici am eu îngrijorări pentru că nu văd decât măsuri care duc la creşteri de cheltuieli, ceea ce în faţa unei crize destabilează ”, a spus el.

El a continuat: ”Nu văd altă variantă, dacă mergem în această direcţie şi dacă se adeveresc aceste scenarii negative cu criza, decât la un moment dat să fie introduse taxe, pentru că de undeva trebuie să iei bani să susţii bugetul. Mă refer la creşteri de cheltuieli care nu au fost discutate şi undeva îngrijorează că nu este o strategie clară, cum vom ataca noi această criză”. a spus preşedintele Senatului.

Cîţu a mai afirmat că în momentul unei crize, veniturile scad şi atunci rămân doar variante, şi speră să nu se ajugă acolo, a creşterii taxelor.

”La împrumuturi deja este un haos total, ne împrumutăm la 8,5%, să ajungem să ne împrumutăm la 10% nu îţi mai dă nimeni bani. Ieri a încercat Ministerul Finanţelor să ia 800 de milioane de lei din piaţă, a luat aproape 300 de milioane de lei, la dobânzi de 8,5. Este clar că nimeni nu mai are încredere să finanţeze PSD-ul şi atunci e foarte complicat să mergi mai departe”, a precizat el.

Potrivit lui Florin Cîţu, ”rolul Guvernului este să vină cu o strategie şi să arate cum vom naviga în această perioadă de criză”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.