Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu răspunde PSD: PNL = bunăstare; dobânzile scad!

Inquam Photos / Octav Ganea
florin citu

Dobânzile scad pentru că investorii au încredere că acest Guvern PNL face ce este nevoie şi ce trebuie pentru a reduce deficitul bugetar, scrie ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pe Facebook.

„PNL = BUNĂSTARE! Dobânzile SCAD pentru că investorii au încredere că acest guvern PNL FACE ce este NEVOIE și ce TREBUIE pentru a reduce deficitul bugetar. Reducem deficitul bugetar pentru că DOAR așa putem să reducem inflația și dobânzile, să ne asigurăm că rămân mici pe termen lung și DOAR așa aducem bunăstare pentru TOȚI românii. Am promis lucruri fantastice si asta facem. Deja economia ne CONFIRMA!

România trebuie să rezolve problema deficitelor pentru a avea dobânzi mai mici, a afirmat, în urmă cu o săptămână, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la briefingul de presă "Investment and Investment finance in Romania". El a precizat, de asemenea, că în acest an deficitul bugetar rămâne la 3,6% din Produsul Intern Brut, urmând să scadă sub pragul de 3% în 2022.

"Domnul guvernator (al Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, n.r.) are dreptate în mare parte: în România, problema nu o reprezintă dobânzile direct, ci deficitele. Deficitul bugetar reprezintă o problemă, dar în 2020 am arătat că vrem să reducem această problemă în economie şi îl asigur pe domnul guvernator că intrăm pe o cale de reducere a deficitului bugetar sustenabilă. Vom reveni sub acel prag de 3%, în 2022 aşa cum am promis. Dobânzile sunt strâns legate de evoluţia deficitului. Cu toţii vrem dobânzi mai mici, dar ca să avem dobânzi mai mici trebuie să avem un deficit mai mic. Deja am văzut că inflaţia arată pentru sfârşitul de an o reducere sub estimarea anterioară. Deficitul rămâne în 3,6%, poate chiar mai bine în acest an. De aceea, dacă este vreo intenţie de reducere a dobânzilor la Banca Naţională, poate să fie luată cât mai devreme pentru că noi ne vom ţine de această reducere a deficitului în acest an. Trebuie să rezolvăm această problemă a deficitelor, dacă vrem să avem dobânzi mai mici în viitor. Politica fiscală nu o să mai fie o problemă pentru stabilitatea macroeconomică în perioada următoare, nici din punctul de vedere al predictibilităţii, nici al transparenţei, iar deficitele nu o să mai reprezinte o problemă în perioada următoare", a spus Cîţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.