Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ALERTĂ - Fostul premier Florin Cîțu: România riscă să intre în recesiune în acest an / VIDEO

mpinteractiv.ro
Florin Cîțu

Liderul partidului de guvernământ PNL, fostul premier Florin Cîțu, a declarat marți seară, la Digi24, că România riscă să intre în recesiune în acest an.

„Sa stiti ca acum vorbim de facturile la gaze, dar in acelasi timp exista in mediul economic, deja se construieste, o situatie dificila. Cresterea preturilor la gaze a dus la antrenarea cresterii altor preturi, a crescut cheltuiala cu forta de munca, la o inflatie de final de an mai mare decat ne asteptam, nu poate sa insemne decat crestere de dobanzi. Si aici, este complicat, fara un deficit in scadere, situatia Romaniei se complica in perioada urmatoare si stabilitatea economica este pusa in pericol daca nu se iau masuri urgente”, a spus Cîțu, de profesie economist. El a adăugat că „trebuie sa lasam populismul deoparte”.

Întrebat dacă pericolul este ca în acest an România să intre în recesiune, acesta a răspuns afirmativ. „Depinde de șocuri. Daca inflatia accelereaza rapid si dobanzile cresc rapid, da, se poate acest lucru. Sper sa avem intelepciunea sa nu mergem in acea directie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.