Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu: Recomand premierului să meargă cu miniștrii Muncii și Finanțelor la Bruxelles să încerce renegocierea procentului pentru pensii

Inquam Photos / George Calin
Florin Citu

Liderul PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri că le recomandă premierului Nicolae Ciucă, ministrului Finanțelor, Adrian Câciu și ministrului Muncii, Marius Budăi, să meargă la Bruxelles pentru a obține renegocierea creșterii pensiilor.

Întrebat dacă PNRR poate să fie modificat, în momentul de față, așa cum cere PSD, pentru a putea fi majorate pensiile, Cîțu a răspuns:

  • „Haideți să fie foarte clar aici, în 2023 e prima oportunitate. Acum, premierul, bineînțeles, poate să meargă, eu recomand și cu Ministerul Finanțelor, împreună, o echipă de trei, să meargă la Bruxelles. Dacă ei reușesc, acolo, cu argumente și să obțină o renegociere, noi o să susținem, nu este nicio problemă. Este atributul premierului, al ministrului Muncii și al ministrul Finanțelor să meargă la Bruxelles și să-i convingă. Eu spun și ministrul Finanțelor pentru că este important, acum, decide premierul ce delegați își ia. Acolo se va decide dacă se modifică PNRR și, bineînțeles, această decizie trebuie susținută cu tărie”.

„Orice discuție despre creșterea pensiilor, nu poate să fie făcută fără Ministerul Finanțelor. Dacă sunt venituri, și dacă Ministerul Finanțelor susține, bineînțeles, noi o să susținem o creștere a pensiilor, atât timp cât rămânem în parametrii negociați cu Comisia Europeană pentru deficitul bugetar. Bineînțeles, există și o altă variantă în care Ministerul Finanțelor, premierul merg la Bruxelles și discută un deficit mai mare. Totul este posibil! Toate acestea sunt pe masă, este nevoie doar de o soluție, care să vină de la Guvern și o să ne uităm la ea”, a mai declarat el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.