Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu s-a sucit și îi dă o veste proastă lui Ludovic Orban: 'Nu mai facem PNDL'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Cîțu Ludovic Orban Cîțu Orban

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că prin Compania Naţională de Investiţii au fost depuse proiecte în valoare de 7 miliarde de lei.

El a fost întrebat despre un eventual Program naţional de dezvoltare locală 3, de 40 de miliarde de lei, anunţat de preşedintele PNL, Ludovic Orban, pentru anul viitor.

"Eu vorbesc despre ceea ce avem noi astăzi în CNI. Eu aşa lucrez, cu date. În CNI avem deja proiecte de 7 miliarde de lei şi pornim de aici. Putem să avansăm orice cifră vrem - 80 de miliarde, 90 de miliarde -, putem să avansăm ce vrem noi, dar astăzi şi ceea ce putem să finanţăm în momentul acesta prin buget avem 7 miliarde de lei în CNI, acestea sunt proiectele, nu sunt mai multe. Dacă se vor depune mai multe proiecte bineînţeles că vom găsi surse de finanţare. Am spus că nu trebuie să rămână nicio comună, niciun oraş din România nedezvoltat, mai ales cele care nu pot să acceseze fonduri europene. Acea cifră este fundamentată de ceea ce avem. Repet, aş putea să spun orice altă cifră - 60 de miliarde ca să fie mai mult decât 40, dar nu ajută pe nimeni. Astfel de promisiuni făcea PSD de fiecare dată", a declarat Cîţu, la Parlament.

Citește și: Cîțu: S-ar putea să avem o premieră și să avem o rectificare bugetară pozitivă

El a fost întrebat dacă este fezabil PNDL 3 anul viitor.

"Nu mai facem PNDL. Acest program este cel prin care se vor finanţa drumuri, canalizare, gaze. Sunt programe care vor fi targetate exact acolo unde investiţiile au şi profitabilitate prin CNI. Mai sunt câteva modificări, dar investiţiile pe care le facem sunt investiţii profitabile, nu doar de dragul de a le face", a răspuns premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.