Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu și-a pus elevii în cap: 'După ce că ne lasă fără transport, acum ne lasă fără dreptul de a protesta'

Freepik.com
elevi liceu

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) susține că nu a primit aprobare pentru a protesta luni în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia prezenței premierului Florin Cîțu. Elevii sunt nemulțumiți de faptul că nu este decontat transportul gratuit.

„Acum aproximativ o lună, în cadrul unei ședințe de Consiliu Județean, Mihai Lupu a afirmat cu tărie faptul că nu a acordat timp de 7 luni (acum 8, se fac în curând 9) transportul gratuit al elevilor din cauza faptului că nu a primit bani de la bugetul de stat. Joi, pe 22 iulie, am participat la o dezbatere publică pe tema transportului județean. În cadrul dezbaterii, directorul economic al Consiliului Județean a continuat să sustină aceleași afirmații. Având în vedere lipsa de comunicare a decidenților, suntem nevoiți să devenim noi facilitatorii comunicării”, a declarat Ariana Dudună, președintele AEC.

Conform acesteia, luni, de la ora 17.30, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, cu ocazia prezenței lui Florin Cîțu, Asociația Elevilor din Constanța intenționa să protesteze, solicitând asigurarea gratuității transportului județean.

„Sâmbătă, odată cu anunțarea prezenței prim-ministrului la Constanța, am trimis o notificare către primăria Constanța și Jandarmerie cu privire la organizarea unui protest. Azi dimineață, am fost sunată și invitată la Comisia de avizare, fiindu-mi comunicat faptul că . Motivul invocat este tardivitatea anunțării protestului. Vă întreb, cum ați fi vrut să anunț mai devreme protestul, dacă sâmbătă și-a anunțat prim-ministrul prezența la Constanța?”, mai spune președintele AEC.

Conform acestuia, acțiunile autorităților arată „o degradare a democrației, îndreptându-ne către o dictatură”.

„După ce că ne lasă fără transport, Florin Cîțu ne lasă fără dreptul de a protesta și a ne exprima pașnic”, a mai spus Ariana Dudună. Ea a anunțat că AEC va depune o plângere penală pe numele primarului Vergil Chițac, „dacă va avea tupeul să ne interzică protestul pentru drepturile elevilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.