Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu și Cristian Ghinea, după coaliție: 'Nu renunţăm la niciun proiect'

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
coalitie orban citu barna

Premierul Florin Cîţu a afIrmat, miercuri seară, după şedinţa coaliţiei pe tema PNRR, că nu se va renunţa la niciun proiect. ”A fost o discuţie de optimizare a ceea ce aveam până acum în PNRR”, a afirmat premierul, precizând că nu există nicio problemă în negocierile cu Comisia Europeană.

”Nu renunţăm la nicun proiect. A fost o discuţie de optimizare a ceea ce aveam până acum în PNRR”, a declarat premierul.

Întrebat dacă sunt probleme în negocierile cu Comisia Europeană, Cîţu a declarat: ”N-aş vedea că sunt probleme, nu sunt nici obiecţii, sunt comentarii, au cerut mai multe detalii”.

Acordul asupra abordării şi structurii Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă care va fi prezentat la Bruxelles este principala temă de discuţie în şedinţa coaliţiei de guvernare, a declarat miercuri vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR PLUS.

"Este exact motivul pentru care mă aflu aici. O să intrăm într-o şedinţă a coaliţiei pentru a cădea de acord, la nivelul coaliţiei, asupra abordării şi structurii pe care o vom prezenta în perioada următoare la Bruxelles", a precizat Barna.

Cât priveşte posibilitatea ca premierul să fie cel care negociază PNRR-ul cu Comisia Europeană şi nu ministrul Fondurilor Europene, liderul USR PLUS a spus că premierul are rol de coordonare, decizie ce a fost negociată şi agreată în coaliţie, pentru că e necesar să existe susţinerea politică pe tot palierul politic - premier, ministru, preşedinte - fiind vorba de un program "foarte solid şi asumat" de conducerea României.

"Ordonanţa spune că premierul are un rol de coordonare tocmai pentru că fiind o coaliţie şi fiind priorităţile partidelor parlamentare e foarte firesc ca, la un moment dat, să se ajungă la o decizie centrală şi de aceea am considerat că era necesar - a fost o decizie negociată şi agreată - e necesar să avem susţinerea politică pe tot palierul politic, adică şi premierul, şi ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, sunt discuţii şi cu preşedintele, adică vom avea un program foarte solid şi foarte asumat de către ceea ce înseamnă acum conducerea României", a subliniat liderul USR PLUS.

Referitor la finanţarea programului de irigaţii prin PNRR, Dan Barna a spus că mesajul CE este că pe această formulă de proiect sunt necesare discuţii suplimentare, lucru care se va întâmpla săptămâna viitoare.

"Ministrul Agriculturii va avea o consultare şi o prezentare a proiectului legat de irigaţii cu Comisia Europeană, tocmai pentru a vedea dacă va fi posibilă modificarea acestei poziţii europene", a conchis vicepremierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.