Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîțu 'sparge oalele' în capul Ioanei Mihăilă: 'Acești bani au fost pierduți pentru că ministrul nu a semnat'

Inquam Photos / George Calin
Florin Citu

Fostul premier Florin Cîțu o acuză pe Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății în cabinetul său, că nu a semnat un aviz din care România primea mai multe teste PCR și antigen.

„A existat în luna iulie, Comisia Europeană a lansat o linie de finanțare destinată statelor membre în vederea asigurării accesului la certificatele verzi COVID, în cadrul instrumentului de finanţare ESI. Au fost solicitate depuneri de aplicații pentru finanțare către statele membre interesate.

Ministerul Sănătăţii a depus o aplicație pentru obținerea de fonduri în data de 2 iulie, care a fost analizată de Comisia Europeană şi aprobată pentru suma de 4,7 milioane de euro pentru asigurarea decontării unui număr mare, în număr de 88.350 teste PCR şi 89.760 teste rapid antigen. Decontarea, rambursarea testelor se poate realiza doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoane solicitante pentru perioada iunie-octombrie 2021.

În ceea ce priveşte semnarea contractului de finanţare menționăm următoarele: acesta a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august, Direcția Juridică a discutat de mai multe ori despre necesitatea semnării urgente a acestuia cu ministrul de la acel moment, însă contractul a fost returnat Direcției Juridice neavizat în 7 septembrie.

Deci, acești bani au fost pierduți pentru că ministrul de la momentul respectiv nu a dat curs acestui lucru.”, a spus Cîțu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.