Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Florin Cîțu SPULBERĂ speranțele angajaților CFR! Despre majorările salariale: 'Am discutat despre investiţii şi nu se mai poate!'

Guvernul Romaniei
Florin Citu

Preşedintele PNL, fostul premier Florin Cîţu, este de părere că "e cam târziu" pentru ca majorări ale salariilor angajaţilor de la căile ferate să fie prinse în bugetul pentru anul viitor, el arătând că partidele din coaliţia de guvernare nu vor depune amendamente la legea bugetului de stat. "Înţeleg că ministrul, dacă a promis, va veni cu o soluţie pentru perioada următoare", afirmă Cîţu, relatează News.ro.

"Depinde de resurse. Dacă ministerul are resurse... E cam târziu să discuţi acum, pentru că bugetul a fost închis, aşa cum ştiu eu, azi a fost închis, pentru că am discutat despre investiţii şi nu se mai poate, s-a închis bugetul. Ar fi culmea să se poată altceva care, de fapt, creşte cheltuielile. Deci nu ştiu de unde va veni această creştere şi dacă se face sau nu se face. Înţeleg că ministrul, dacă a promis, va veni cu o soluţie pentru perioada următoare”, a afirmat Florin Cîţu, luni seară, la Digi 24.

El a susţinut că "este complicată" obţinerea unei alocări pentru majorarea salariilor în CFR de la 1 ianuarie, pentru că pentru acest lucru ar fi nevoie de amendamente la legea bugetului de stat, or partidele din coaliţie au convenit să nu depună amendamente.

Cîţu a subliniat că în CFR cea mai importantă este reforma instituţiilor, pentru că guvernanţii trebuie să le dea "oamenilor o perspectivă, nu doar o creştere de salarii".

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor au anunţat, după negocierile cu sindicatele angajaţilor din domeniul feroviar, că părţile au convenit ca pentru perioada imediat următoare să se agreeze, ca soluţie, creşterea salariilor tarifare cu indicele de creştere a preţurilor de consum pentru anul 2022. Aceştia au precizat că au fost 261 de trenuri blocate. Totodată, elevii din Constanţa care aşteptau într-un tren pentru a ajunge la Bucureşti, rămănând blocaţi din cauza grevei de la CFR, au fost recuperaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.