Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Florin Cîţu spune că deficitul bugetar a crescut după ce nu a mai fost el premier

Inquam Photos / George Calin
florin citu parlament

Fostul premier Florin Cîţu a susţinut vineri, la Alba Iulia, că dacă în ultima lună a anului trecut ar fi rămas la guvernare, deficitul bugetar nu ar fi fost mai mare de 5%.

Întrebat într-o conferinţă de presă cum comentează faptul că, potrivit datelor publicate vineri de către Oficiul European de Statistică, România (7,1% din PIB) se numără, alături de Malta (8,1% din PIB) şi Spania (7,3% din PIB), printre ţările cu cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental în trimestrul trei din 2021, Florin Cîţu a răspuns că atunci când a plecat de la guvernare deficitul era de 4%.

"România a avut în anul trecut, în 2021, cea mai mare creştere din Uniunea Europeană şi a redus deficitul bugetar de la 10% aproape în 2020 spre 7%. Acum eu vă spun că atunci când am plecat de la guvernare, deficitul bugetar era de 4%, deci după 11 luni, un deficit bugetar de 4%. Acum, dacă în ultima lună rămâneam la guvernare, nu cred că mergea mai mare deficitul de 5%. Sper că nu s-a dus spre 7, că asta ar însemna ca în ultima lună să avem un deficit de trei procente, să crească într-o singură lună. Să ştiţi că toate sunt legate. Dacă începi să cheltuieşti fără să investeşti, te îndrepţi direct către un eşec", a susţinut fostul premier.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.